Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Η μέρα αυτή έχει σκοπό  να υπενθυμίσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη τα οφέλη της μέλισσας  στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και να προωθηθούν δράσεις για την προστασία της. Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές όπως οι πεταλούδες, οι νυχτερίδες και το κολίμπρι απειλούνται ολοένα και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Στόχος είναι να ενισχυθούν τα μέτρα που στοχεύουν στην προστασία των μελισσών και άλλων επικονιαστών οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην επίλυση προβλημάτων σχετικά με την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και να εξαλείψουν την φτώχεια στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

Στο πλαίσιο αυτό, το σχολείο μας συμμετείχε στο βιωματικό εργαστήρι “Aνακαλύπτουμε τον κόσμο των Mελισσών – Buzz!” που διοργάνωσε η ομάδα Think Beeg, ύστερα από πρόσκληση του νηπιαγωγείου μας.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να

Έτσι οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να:

Εξερευνήσουν την Κυψέλη

Γνωρίσουν τη Μέλισσα

Ανακαλύψουν την κοινωνία των Μελισσών και τους ρόλους τους

Γνωρίσουν την Επικονίαση

Δοκιμάσουν Μέλι

Γνωρίσουν τα είδη των Μελισσών

Ενημερωθούν για τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν τις μέλισσες

Μέσα από το παιχνίδι και την δραματοποίηση έξω στην αυλή οι μαθητές/τριες απέκτησαν  γνώσεις  για τις μέλισσες και τον ρόλο τους στο οικοσύστημά.  Βιώσαν τον κόσμο των μελισσών και με τις πέντε αισθήσεις καθώς είχαν την δυνατότητα να γευτούν το μέλι! Μάθαμε  να αγαπάμε τις μέλισσες και αντιληφθήκαμε τη  σημασία της ατομικής δράσης ενώ παράλληλα  εξοικειωθήκαμε με την ιδέα της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Συγγραφέας: 
Άννα Τσιγγερλιώτη