Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024

World Environment Day!

https://blogs.sch.gr/6niptyrnavlar/2024/06/06/pagkosmia-imera-perivallontos-2024/

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Αποτελεί την κύρια ημέρα εκστρατείας για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση των ωκεανών και της ατμόσφαιρας, ο υπερπληθυσμός, η βιώσιμη κατανάλωση και η προστασία της βιοποικιλότητας και των δασών.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “η αποκατάσταση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία”.

Οι μαθητές μας, μέσα από εικαστικές δημιουργίες, αναγνωρίζουν την ουσιαστική μας σύνδεση με τη φύση και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά κατανοούν βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η ανακύκλωση, η διαχείριση απορριμμάτων, η κινητικότητα και κυρίως πώς να ζούμε στην πόλη με σεβασμό προς τη φύση.

https://www.canva.com/design/DAGHSdLpGHg/vyBPHkfCQhpNM7v7Bs0MhQ/watch?utm_content=DAGHSdLpGHg&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=editor

Συγγραφέας: 
Αργυρώ Τσιτσιρίγγου