Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Για την Ημέρα Περιβάλλοντος, με σύνθημα, "Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον- Ενημερώνομαι, Συμμετέχω και Ενεργώ "  και στο πλαίσιο του Οικολογικού Σχολείου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αποφάσισαν σε συνεργασία με τον κ. Νίκο Ζαφειρίου, μέλος του Κοινοτικού συμβουλίου του χωριού και συνταξιούχο εκπαιδευτικό, να φροντίσουν τον δικό τους χώρο και συγκεκριμένα να δώσουν ζωή στα παρτέρια του σχολείου φυτεύοντας λουλούδια και αρωματικά φυτά. Η κάθε τάξη ανέλαβε το δικό της παρτέρι, το καθάρισε και φύτεψε τα λουλούδια.

Παρουσιάστηκε επίσης η συμμετοχή του σχολείου στην διαχείριση των φυσικών πόρων και την ανακύκλωση, οι δράσεις ενημέρωσης των μαθητών/τριών από φορείς του τόπου μας για την κυκλική οικονομία, καθώς και τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που έγινε διαδικτυακά και δια ζώσης στο σχολείο μας για το βαθμό βελτίωσης της συμμετοχής στην αειφόρο διαχείριση των απορριμμάτων.

Ως επιστέγασμα της θεματικής, δημιουργήθηκε ανάλογο ενημερωτικό έντυπο από την μαθητική κοινότητα που διανεμήθηκε σε παιδιά για γονείς μαζί με έντυπα και τσάντες ανακύκλωσης από την Ανακύκλωση Αιγαίου.

Η παραπάνω δράση κοινοποιήθηκε από τη Let' s do it Greece ως ενέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Συγγραφέας: 
elkouva