Παγκόσμια ημέρα ζώων

Η διαδικτυακή ενημερωτική παρουσίαση που διοργάνωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές της Α2 γυμνασίου και του Β λυκείου του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, να εμβαθύνουν στο θέμα της φιλοζωίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο κ. Δημήτριος Καλαϊτζίδης προσέφερε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αναδεικνύοντας τα δεδομένα και τις αναφορές με στοιχεία από τη μυθολογία και την ιστορία.

Ειδικότερα, εστίασε στην πολυδιάστατη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα η οποία περιλαμβάνει τόσο στιγμές αγάπης και φροντίδας όσο και εκμετάλλευσης, ενώ τονίστηκε και η σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Ακόμα μια σημαντική πτυχή που αναδείχθηκε ήταν το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και η ανάγκη για δράση από την κοινωνία προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα. Συζητήθηκαν διάφορες προσεγγίσεις και προτάσεις για τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, κάτι που ενέπνευσε βαθιά τους παρευρισκόμενους μαθητές.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...