ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA - " Η φίλη μας η Θάλασσα"

https://blogs.sch.gr/2nipeid/2024/05/30/1335/

https://blogs.sch.gr/2nipeid/2024/03/10/helmepa/

Tη φετινή χρονιά 2023- 2024 στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τη θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον», υλοποιήσαμε το πρόγραμμα της Παιδικής Helmepa με τίτλο: «Η θάλασσα είναι ζωή». 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει έμφαση στους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, εστιάζοντας στη θεματική της ζωής στη θάλασσα. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν αξίες και στάσεις που θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων προτύπων συμπεριφοράς ατόμων, ομάδων και κοινωνιών σε σχέση με το περιβάλλον και τη θάλασσα.

Πήραμε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, για τις Ομάδες του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA»,  «Μη ψαρώνεις, μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες» με τίτλο έργου:

                               "Μη ψαρώνεις! και από περηφάνεια να φουσκώνεις"

Στόχος μας ήταν η  ενίσχυση της γνώσης των παιδιών  για τους ωκεανούς, τiς θάλασσες, το νερό και η ενθάρρυνσή τους  να αναλάβουν  ενεργό ρόλο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για την επίτευξη του Στόχου 14: «Ζωή στο νερό» για τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την  ανάδειξη της αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και θάλασσας.

https://blogs.sch.gr/2nipeid/files/2024/05/ΠΑΙΔΙΚΗ-HELMEPA.pdf

 

Συγγραφέας: 
Παναγιώτα Μπαντά