Πασχαλινή Πράξη Αγάπης προς τον συνάνθρωπο αλλά και το περιβάλλον!

Η φετινή Πασχαλινή Πράξη Αγάπης  του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συνδυάζει την προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο αλλά και τη φροντίδα προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για συγκέντρωση ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών, που τοποθετήθηκαν στον ειδικό μωβ κάδο ανακύκλωσης του σχολείου μας.

Μετά από διαλογή, τα καλύτερα σε ποιότητα είδη θα προσφερθούν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς, ενώ τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν σε συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση ή/και την ανακύκλωσή τους για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Ευχαριστούμε όλους για την παροχή βοήθειας σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες αλλά και τη συμβολή τους σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο διαχείρισης των αγαθών που δεν χρειαζόμαστε ή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πια.

Τα παιδιά μας συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στη δράση ενισχύοντας τόσο την    κοινωνική όσο και την περιβαλλοντική τους συνείδηση!

Συγγραφέας: 
Ναταλία Βαμβακίδου