Πασχαλινό Παζάρι στο Σχολείο μας

Στο 22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, το σχολικό έτος 2023-2024 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, την περίοδο του Πάσχα υλοποιήθηκαν εξαιρετικές δράσεις και ξεχωριστή θέση είχε το Πασχαλινό παζάρι μας, στο χώρο του Σχολείου! Οι εικαστικές δημιουργίες των παιδιών, με ανακυκλώσιμα υλικά παρουσιάστηκαν σε έκθεση ανοιχτή για το κοινό. Έγινε σύνδεση της διδασκαλίας των Εικαστικών Τεχνών με άλλα γνωστικά αντικείμενα, τα Θρησκευτικά την γλώσσα, θέματα Περιβαλλοντικά και Αειφόρου ανάπτυξης. Καλλιεργήθηκαν δεξιότητες ζωής, αναπτύχθηκαν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητες επικοινωνίας. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός, Εικαστικός: Θεοδώρα Χανδρινού.

Στοχοθεσία

Η ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών και η βιωματική ομαδοσυνεργατική μάθηση. Να γίνει επιτυχημένη διαθεματική προσέγγιση θεμάτων αειφορίας και εικαστικών τεχνών. Να ευαισθητοποιεί η μαθητική κοινότητα σχετικά με θέματα περιβαλλοντικά μέσα από την Τέχνη.

Η καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής. Η αισθητική καλλιέργεια των παιδιών. Η αξιοποίηση της Ανακύκλωσης με δημιουργικό τρόπο. Το άνοιγμα του Σχολείου μας στην κοινωνία. Οι ικανότητες συνεργασίας και επικοινωνίας να αναπτυχθούν. Τα παιδιά να αναλάβουν δράση και πρωτοβουλίες.

Οι δημιουργίες μας

Τα παιδιά συνεργάστηκαν και έκαναν πολύ όμορφα έργα! Δημιούργησαν ζωγραφιές, ευχητήριες κάρτες, στόλισαν με υπέροχο τρόπο τις λαμπάδες για την Ανάσταση, έφτιαξαν χειροτεχνίες και διακοσμητικά δώρα. Κατασκεύασαν κοσμήματα με υλικά προς δεύτερη χρήση και όμορφα κουτιά μεταμορφώνοντας απλά υλικά και χαρτόνια!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική συνεργασία!

Θεοδώρα Χανδρινού

Συγγραφέας: 
Θεοδώρα Χανδρινού