Προστασία της Φύσης Lab - ημερίδα Climate Era

https://blogs.sch.gr/arteducate/2023/10/10/prostasia-tis-fysis-lab/

Η «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης» εγκαινίασε τον Μάρτιο του 2023 τον κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων «Προστασία της Φύσης Lab». Είναι εξαιρετικές δράσεις και έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, στην απόκτηση νέων γνώσεων και στην ποιοτική αναβάθμιση του διδακτικού μας έργου και των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούμε στην τάξη.

Οι  δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο της εθνικής της στρατηγικής, αλλά και της ευρύτερης συνεργασίας με το Foundation for Environmental Education – FEE (Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), με στόχο την προώθηση της Ποιοτικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για όλους.  Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 (15:00-19:30) στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη και με διαδικτυακή κάλυψη πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο “Climate Era”,  με την συμμετοχή εκπροσώπων της UNESCO και του FEE καθώς και διακεκριμένων στο χώρο τους προσκεκλημένων. 

Τέθηκαν βασικά ερωτήματα για ορισμένες πτυχές της κλιματικής αλλαγής και τον ρόλο της εκπαίδευσης αναφορικά με τη νέα γενιά και την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και την οικονομία. Η «Ελληνική εταιρία προστασίας της Φύσης», μέσα από την ημερίδα και τα συμπεράσματά της, θα προχωρήσει στη στρατηγική διαμόρφωση περαιτέρω έργων και δράσεων στον άξονα που συνδέεται με την «εκπαίδευση για όλους» και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε εθνικό επίπεδο.

Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν ήταν: *«Εκπαίδευση για την Αειφορία για τη Νέα Γενιά».*«Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Κοινωνία».*«Περιβαλλοντική εκπαίδευση και επιχειρήσεις». 

Θερμά συγχαρητήρια, ήταν πολύ σημαντική επιμορφωτική ημερίδα, η διοργάνωση άψογη και χάρηκα ιδιαίτερα που είχα την δυνατότητα να την παρακολουθήσω.

Θεοδώρα Χανδρινού Εκπαιδευτικός, Ζωγράφος - Χαράκτρια 

Συγγραφέας: 
Θεοδώρα Χανδρινού