SID 2024 - ασφαλές διαδίκτυο

Με αφορμή την καμπάνια για ασφάλεια στο διαδίκτυο σας καλωσορίζουμε στο 22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας! Η Εικαστική ομάδα μας “STUDENTS4e-safety” δημιουργήθηκε από τα παιδιά των τάξεων Δ’, Ε’, ΣΤ’ και με διαδραστικό τρόπο σας παρουσιάζουμε την προσπάθειά μας για ένα καλύτερο κόσμο! Συμμετείχαμε στον μαθητικό διαγωνισμό, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που διοργάνωσε το saferinternet4kids – SID 2024 «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο» https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2024/diagonismos-2/ Αφιερώνουμε σε όλους τις εργασίες μας που υλοποιήθηκαν με εικαστικό δημιουργικό τρόπο. Συνδέουμε την πραγματικότητα που ζούμε στην τάξη με την χρήση της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων ώστε η φωνή μας να ακούγεται και να βοηθήσει όλους μας να έχουμε ένα καλύτερο και ευγενικό κόσμο, που μέσα του θα ζούμε όμορφα!

Το ταξίδι μας ξεκίνησε το σχολικό έτος 2023 – 2024, στο πλαίσιο της διδασκαλίας των Εικαστικών στο 22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας και στο 79º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας. Συμβάλλουμε στην προσπάθεια της εκπαίδευσης των παιδιών σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η βιωματική διδασκαλία των Εικαστικών χάρη στην συμπερίληψη και η ολιστική, διεπιστημονική προσέγγιση, με την σύνδεση διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων, είναι η μέθοδος που εφαρμόζεται, για να βιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά την γνώση. Τέχνη και πολιτισμός, περιβαλλοντική εκπαίδευση και η αειφορία συνδέονται με την αγωγή υγείας και την καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής. Η ασφάλεια των παιδιών και η σωστή στάση ζωής, τόσο στον φυσικό όσο και στον κόσμο του διαδικτύου, μπορούν να διδαχθούν στην τάξη και σε αυτό συνεργάζονται όλοι οι  εκπαιδευτικοί μέσα από τα διαφορετικά γνωστικά πεδία του σχολικού προγράμματος.  

Μέσω της Τέχνης, ως παιδαγωγικό εργαλείο στην τάξη, γίνεται δημιουργική προσέγγιση και όλα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία ενεργής συμμετοχής. Συμμετέχουμε, ενημερωνόμαστε και διασκεδάζουμε μαθαίνοντας! Δημιουργήθηκαν δραστηριότητες που βοήθησαν στην αλληλεπίδρασή μας με άλλα Σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού που είχαμε διαθέσιμο αναφέρεται ο πλούσιος ιστοτόπος του φορέα, αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Παιδείας, saferinternet4kids.gr

Περισσότερα μπορείτε να υSID 2024 Ασφαλές διαδίκτυο, αλληλεπίδραση σχολείων και φορέων.

https://blogs.sch.gr/arteducate/2023/12/12/asfales-diadiktyo-allilepidra...

Διάχυση μαθητικών έργων:

https://www.slideshare.net/slideshow/22-sid-2024/265233333

https://www.slideshare.net/slideshow/22-sid-2024-e25a/265233613

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά!!!

Με εκτίμηση, Θεοδώρα Χανδρινού 🎨,,

Συγγραφέας: 
Θεοδώρα Χανδρινού