STEM και συμπερίληψη

STEM και συμπερίληψη

https://blogs.sch.gr/niprizartri/2024/01/24/stem-kai-symperilipsi/

Μια διαφορετική νότα συμπερίληψης για τα παιδιά με αναπηρία απο τη γυμνάστρια ειδικής αγωγής κ,Χριστίνα Μπαλλά για την προθυμία της να μας επισκεφτεί και για τα μηνύματα που πέρασε στους μικρούς μας μαθητές σήμερα μέσα από πολύ όμορφα παιχνίδια !

Το χαρήκαμε μικροί και μεγάλοι!

Γιατι η αναπηρία δεν ειναι κάτι περισσότερο από μια διαφορετικότητα και θα πρέπει να την αποδεχτούμε.Μπορει ο καθένας να βρεθει σ αυτη τη θέση!

Ο όρος «συμπερίληψη» σημαίνει στην κυριολεξία ότι, δεν αφήνουμε κανέναν απ’ έξω από το σύνολο της κοινωνίας, δεν αποκλείουμε κανέναν και δεν κάνουμε καμία διάκριση με βάση τη φυλή, το φύλο, την εθνικότητα, την ηλικία, την αρτιμέλεια, τις ιδιομορφίες, την οικονομική κατάσταση και τις διαφορετικές θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις.

Η «συμπερίληψη», θεωρείται σήμερα πως αποτελεί – ή οφείλει τέλος πάντων να αποτελεί – ένα βασικό συστατικό κάθε σύγχρονου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Η έννοια της «συμπερίληψης» δεν περιορίζεται μόνο στην αποδοχή των προσφυγόπουλων στη σχολική κοινότητα, αλλά δίνει και το στίγμα της αποδοχής της διαφορετικότητας στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία, μέσω εξατομικευμένων δράσεων για κάθε παιδί ξεχωριστά, που αντιμετωπίζει ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Συγγραφέας: 
Anna Magkiosi