Συμμετοχή στη δράση MAKE A WISH

Συμμετοχή στη δράση MAKE A WISH ( αειφορία και συμπερίληψη )

https://blogs.sch.gr/niprizartri/2023/11/26/make-a-wish-2023/

To Νηπιαγωγείο Ριζαριού και φέτος στηρίζει τη δράση “ΜAKE A WISH” και στέλνει μηνύματα ανθρωπιάς κι ενσυναίσθησης !

Γιατί θέλουμε να είμαστε και μεις κοινωνοί στην προσπάθεια , ένα παιδί να αγκαλιάσει το όνειρο!

Το Αστέρι της Ευχής γιορτάζει, καθώς κλείνει 25 χρόνια από το ξεκίνημά του!Μαζί του γιορτάζουμε κι εμεις και βοηθάμε με τον τρόπο μας κάποια απο τα παιδια που βιώνουν την εμεπιρία μιας δύσκολης ασθένειας ,γιατι ο καθενας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους!

Φέτος, με το μήνυμα: «Ήλιοι και αστέρια σε έναν ουρανό», παιδιά ευχής όπως η Νικολέτα που υιοθετεί το Νηπιαγωγείο μας, πρεσβεύουν το μήνυμα της συμπερίληψης και καλούν μαθητές και εκπαιδευτικούς να μιλήσουν ανοιχτά για τη συμπερίληψη των παιδιών ευχής που, λόγω της ασθένειάς τους, γνώρισαν το πώς είναι να είσαι «διαφορετικός» από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας σου.

Ξεχωριστά παιδιά, μοναδικά παιδιά, διαφορετικά αστέρια.Διαφορετικά μεταξύ τους, διαφορετικά από αυτά που συναντάμε συχνότερα.Ο Ήλιος τους, ένας και κοινός: η συμπερίληψη, η αποδοχή από συμμαθητές και φίλους.Τόσο ο ήλιος όσο και τα αστέρια φωτίζουν τον ουρανό μας. Τι και αν είναι διαφορετικά;

Το αστέρι ευχής  δεν είναι απλά ένα αστέρι με μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω.Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.Ας δώσουμε όλοι μαζί δύναμη στην ευχή.Γιατί είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν.

Ακόμα και το πιο σπουδαίο. Να γίνει καλά.

Με μεγάλη μας χαρά παραλάβαμε το πιστοποιητικό υιοθεσίας σήμερα και ευχόμαστε στη Νικολέτα το όνειρό της να γίνει πραγματικότητα και να βιώσει αυτά τα Χριστούγεννα τη χαρά που νοιώθει καθε παιδί αυτές τις μέρες αντικρύζοντας τον ‘Αγιο Βασίλη!

Επιμέλεια άρθρου : Μαγκιώση ‘Αννα

Συγγραφέας: 
Anna Magkiosi