Συμμετοχή στη Δράση «ΜΙSSION X : ASTRO FARMES and HEALTHY FOOD

Συμμετοχή στη Δράση «ΜΙSSION X : ASTRO FARMES and HEALTHY FOOD

https://blogs.sch.gr/niprizartri/2024/06/10/symmetochi-toy-nipiagogeioy-mas-sti-drasi-quot-mission-x-train-like-an-astronaut-quot/

«Mission X: Train Like an Astronaut – Αποστολή Χ: «Εκπαιδεύσου σαν Αστροναύτης»

Πρόκειται για ένα  πρόγραμμα που είναι  μία Διεθνής Εκπαιδευτική Πρόκληση και εστιάζει στην καλή φυσική κατάσταση και διατροφή από την παιδική ηλικία και ενθαρρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες να ζουν και να τρέφονται σαν εξερευνητές του διαστήματος και κυρίως να εκπαιδεύονται όπως ένας/μία αστροναύτης.
Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης του όλου προγράμματος ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency/ESA) και άλλους Διαστημικούς Οργανισμούς, Πλανητάρια και Πανεπιστήμια. Αξιοποιώντας τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station/ISS), ως το σημείο αναφοράς μιας διεθνούς συνεργασίας, το πρόγραμμα προωθεί έναν πιο υγιή και πιο δραστήριο τρόπο ζωής δείχνοντας στους/στις μαθητές/τριες πώς οι αστροναύτες διατηρούνται σε φόρμα πριν, κατά τη διάρκεια των διαστημικών πτήσεων, αλλά και μετά.

Ομάδες μαθητών απ’ όλο τον κόσμο, μέσω της εφαρμογής του προγράμματος αυτού, μαθαίνουν για τις αρχές της υγιεινής διατροφής και άθλησης, εμπλέκονται σε αθλητικές και επιστημονικές δραστηριότητες και δίνονται κίνητρα για την ενασχόληση των μαθητών και των μαθητριών με την εξερεύνηση τού διαστήματος και τις εμπλεκόμενες επιστήμες.

Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού με την  ομάδα μας ” Μικροί εξερευνητές του διαστήματος” ,  μέσα από τη συμμετοχή του σε επτά δραστηριότητες του προγράμματος στην σχολική χρονιά 2023-2024 κι εκπονώντας   δραστηριότητες ,βοήθησε τις μασκότ Luna και Leo να φτάσουν στη Σελήνη!

Συγχαρητήρια στους αστροναύτες και στις αστροναύτισσες μας!

Συγγραφέας: 
Anna Magkiosi