Συμμετοχή στη δράση OUT DOOR CLASSROOM DAY (May 2024)

https://blogs.sch.gr/6niptyrnavlar/2024/05/24/outdoor-classroom-day-2024-2/#prettyPhoto

Η Outdoor Classroom Day είναι ένα παγκόσμιο κίνημα για να γίνει ο χρόνος στην ύπαιθρο καθημερινότητα κάθε παιδιού. Δύο ημέρες δράσης κάθε χρόνο, οι μαθητές βγαίνουν σε χώρους έξω από την τάξη για να παίξουν και να μάθουν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η κοινότητα της Ημέρας Υπαίθριας Τάξης δραστηριοποιείται για να αυξήσει τον χρόνο που περνούν τα παιδιά σε εξωτερικούς χώρους καθημερινά.

Το παιχνίδι έξω από την τάξη προσφέρει στα παιδιά επιπλέον  δυνατότητες παιχνιδιού και παράλληλα μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των υπαίθριων χώρων  σε σύγκριση με τον  εσωτερικό, προσφέρουν μεγαλύτερο χώρο και ελευθερία κίνησης στα παιδιά, καθώς εξοπλισμό και υλικά  που τους  επιτρέπουν να συμμετέχουν με όλο τους το σώμα, καθώς επίσης να ενισχύσουν τη λεπτή κινητικότητα, να βελτιώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να αναπτύξουν περισσότερο δραστηριότητες δημιουργικού παιχνιδιού.

Οι θετικές εμπειρίες των παιδιών σε φυσικά περιβάλλοντα, δημιουργούν τη βάση για να αναπτύξουν ως ενήλικες σεβασμό και αγάπη για τη φύση.

 

 

 

Συγγραφέας: 
Αργυρώ Τσιτσιρίγγου