Συμμετοχή στην Πανελλήνια Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το Ευ»

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας συμμετείχε στην Πανελλήνια Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το Ευ» (ΕΥζην-ΕΥτυχιά-Ευσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-Ευρωστία-Ευημερία-ΕΥθύνη-Ευγένεια). Το σχολείο μας επέλεξε να λάβει μέρος στην σκυταλοδρομία με την λέξη Ευτυχία και το σύνθημά μας ήταν: «Τρέχω για την Ευτυχία και για την Ψυχοσωματική Υγεία».

Το βίντεο από τη συμμετοχή μας βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/QcwWMcrZils

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην Μεσαιωνική Τάφρο της Ρόδου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, διανύοντας μία απόσταση 2.250 μέτρων. Το σχολείο μας μέσα από τη συμβολική αυτή διαδρομή φιλοδοξεί να περάσει το μήνυμα για ένταξη της σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά μας.

Τα σωματικά οφέλη της άθλησης είναι πολλαπλά σε όλες τις λειτουργίες συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού. Τα οφέλη αυτά όμως δεν σταματούν εκεί αλλά επεκτείνονται και στο ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο. Η σωματική άσκηση μειώνει σημαντικά τα καταθλιπτικά συμπτώματα, το άγχος, ενώ βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή μας, στοιχεία άμεσα συνδεμένα με την καλή διάθεση συνεπώς και με την ευτυχία μας!

 

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...