Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων συμμετείχε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Το θέμα των εργασιών ήταν  η δημιουργία φωλιών για τα πουλιά από ανακυκλώσιμα υλικά με στόχο να τα στείλουν σε σχολεία πυρόπληκτων περιοχών  ώστε  οι μαθητές/τριες να ευαισθητοποιηθούν και να φροντίσουν τα “άστεγα” πουλιά που ο βιότοπός τους έχει καταστραφεί και η αναζήτηση φωλιάς και εύρεση τροφής το χειμώνα θα είναι δύσκολη.  Τα δημιουργήματα από ανακυκλώσιμα υλικά έφτιαξαν οι μαθητές/τριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών : Παρθένας Κελενίδου, Γεωργίας Βέικου και Καλλιρόης Μήτκα με το σύνθημα:

“Φτιάξε μια Ανακυκλώσιμη Φωλιά για τα Άστεγα Πουλιά”

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής παρουσίασαν τα έργα τους στους μαθητές/τριες του 10ου Δημοτικού Σχολείου, δείχνοντας και κατασκευάζοντας μαζί  νέες δημιουργίες με φαντασία και μεράκι, ευχήθηκαν “Καλές γιορτές” χορεύοντας Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς αλλά παρακολούθησαν το εξαιρετικό έργο των μαθητών/τριών της Β΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Το Νηπιαγωγείο Μουρικίου με την εκπαιδευτικό του παρουσίασε τις  πολύ όμορφες ανακυκλώσιμες χριστουγεννιάτικες κατασκευές δίνοντας ποικιλία πρωτότυπων ιδεών για την μείωση των αποβλήτων οικιακής χρήσης!

Την εκδήλωση τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας, κ. Χρήστος Κεσκερίδης  και ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γιάννης Καραβασίλης. Ευχαριστούμε την Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας κυρία Ευτέρπη Δεληγιώργη για την πολύ όμορφη, ζεστή και πλούσια φιλοξενία στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.

Οι μαθητές/τριες των σχολείων  μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν τις δύο υπέροχες Εκθέσεις που φιλοξενούνταν στο Πνευματικό Κέντρο: την Έκθεση  από ανακυκλώσιμα υλικά της  κας Αννίτας Σωτηροπούλου, καθώς και την Εκθεση Ζωγραφικής σε τσουβάλια του Γεωργίου Μαμαλίγκα!

Πολλαπλά κερδισμένοι από τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων βγήκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες μέσα από τον πλούσιο σε αριθμό και ποιότητα, εμπειριών, ερεθισμάτων και ανταλλαγής ιδεών!

https://blogs.sch.gr/1dimapar/2023/11/23/symmetochi-stin-eyropaiki-evdomada-meiosis-apovliton/

Συγγραφέας: 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΓΚΟΥ