Η συνέχεια του Προγράμματος των Οικολογικών Σχολείων στο 4ο Δ.Σ. Παιανίας.

Περπατώντας στο μονοπάτι Νο11 του Υμηττού με παιδιά της Α' τάξης και γονείς ! .
Η χελώνα κυκλοφορεί στον Υμηττό μια και ο καιρός είναι ακόμα ζεστός . Τα μικρά παιδιά την συνάντησαν στο φυσικό της περιβάλλον!
Πεζοπορία στην Πεντέλη !
Στον καταρράκτη της Ραπεντώσας στην Πεντέλη!
Στη Σπηλιά του Λιονταριού στον Υμηττό στην τελευταία πεζοπορία μας για το 2023  ,στις 3/12/23.
Το παρτέρι του Σχολείου μας έτοιμο ,σκαμμένο σε 2 αυλάκια !
Μικρός μαθητής φυτεύει το κρεμμυδάκι του!
Τα παιδιά της Α'2 τάξης μπροστά στα μόλις  φυτεμένα κρεμμυδάκια τους!

 Φτάσαμε αισίως στα μέσα του φετινού χειμώνα! Τα παιδιά του Σχολείου μας στη μεγάλη πλειοψηφία τους συνεχίζουν να προσέχουν το περιβάλλον του Σχολείου μας στους παρακάτω τομείς : ρίχνοντας τα χαρτιά για ανακύκλωση στους αντίστοιχους κάδους της κάθε σχολικής τάξης, ρίχνοντας τα σακουλάκια ή μεταλλικά κουτάκια στον κατάλληλο κάδο που βρίσκεται στο προαύλιο , προσέχοντας την καθαριότητα στις τάξεις ,στο προαύλιο , στις βρύσες και στα μπάνια. Καλή πρακτική και συνάμα υγιεινή είναι η βρώση φρούτων μέσα στις  τάξεις με την παρότρυνση Εκπαιδευτικών του Σχολείου μας ! 

Ο Υμηττός συνεχίζει να μας έλκει για πεζοπορία ,αναψυχή και επικοινωνία μεταξύ παιδιών ,γονιών και του  Υπεύθυνου συνοδού  για τις εκδρομές μας. Μία όμως Κυριακή ,στις 19/11/23 ταξιδέψαμε μέχρι την Ραπεντώσα της Πεντέλης. Έτσι όσα παιδιά ήρθαν μαζί μας βίωσαν τη διαφορά στο περιβάλλον των δύο βουνών ως προς τη χλωρίδα . Το ευχάριστο πάντως στην Πεντέλη ήταν η επαφή με το νερό στους καταρράκτες της περιοχής!

Κλείνοντας την παρούσα ενότητα , στις 23/11/23 πραγματοποιήθηκε σκάψιμο του παρτεριού του Σχολείου μας από τον Εκπ. Φ.Α.  και μετά τις φθινοπωρινές  βροχές τα παιδιά μας φύτεψαν  στις αρχές Δεκεμβρίου στο νωπό χώμα κρεμμυδάκια ώστε να βιώσουν την ανάπτυξή τους  στο πέρασμα του χρόνου. Ιδιαίτερα τα παιδιά των μικρών τάξεων χαίρονται  να τα βλέπουν να μεγαλώνουν!

Συγγραφέας: 
axarlis