Θάλασσα αλμυρή υπάρχει... ξινή όμως υπάρχει;

Στην ενότητα αυτή τα παιδιά ανακαλύπτουν το πρόβλημα της οξίνισης των ωκεανών που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και του ενισχυμένου φαινομένου του θερμοκηπίου.

Τα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικά και ενημερωτικά βίντεο, γνωρίζουν για τη ζωή στους ωκεανούς, την χρησιμότητα των φυτών των θαλασσών, και γενικότερα τη συνεισφορά τους στο οικοσύστημα της γης.

Πειραματίζονται και εντυπωσιάζονται για το πόσο εύκολα η οξίνιση των θαλασσών μπορεί να καταστρέψει τη ζωή σε αυτές και να επηρεάσει και το ανθρωπογενές περιβάλλον ανεπανόρθωτα. 

Παρακολουθούν επιστήμονες που παρουσιάζουν τη ζωή στη θάλασσα με βαθυσκάφη, πειραματίζονται, καταγράφουν, συμπεραίνουν, ενημερώνουν τους γονείς τους για το γενικότερο πρόβλημα και αναζητούν μαζί με τις άλλες ομάδες της σχολικής μας κοινότητας, λύσεις  για να επανέλθει το κλίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Με άλλα λόγια ... κάνουν βουτιά  στα βάθη των ωκεανών, εντυπωσιάζονται, συναρπάζονται και αρχίζουν να ενδιαφέρονται πραγματικά για όλα όσα δεν φαίνονται με μια ματιά , αλλά υπάρχουν. Φτιάχνουν με τις παλάμες τους ψαράκια για να υπενθυμίσουν σε όλους μεγάλους και μικρούς ότι  η γη ανήκει σε όλους  και είναι στο χέρι μας η δύναμη να υπερασπιστούμε κάθε τι που υπάρχει και ζει πάνω στη γη.

 

Συγγραφέας: 
lizaspyrou