Βόλτα στη Λαϊκή Αγορά

Την Πέμπτη 04 Απριλίου 2024 οι μαθητές/ριες των τμημάτων Β2 Γυμνασίου και Δ Λυκείου οικονομίας , του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, στα πλαίσια των μαθημάτων Σχολικός επαγγελματικός Προσανατολισμός και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην λαϊκή αγορά που λαμβάνει χώρα στο γήπεδο του Διαγόρα.

Οι μαθητές/ριες περιηγήθηκαν στους πάγκους των παραγωγών, συνομίλησαν μαζί τους μαθαίνοντας λεπτομέρειες για το επάγγελμά τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Είδανε πως λειτουργεί μια αγορά σε υπαίθριο χώρο με την ποικιλία των προϊόντων που καλύπτουν όλες τις βασικές ανάγκες των καταναλωτών.

Παρατήρησαν τόσο καταναλωτά αγαθά, του πρωτογενή τομέα, που έρχονται κατευθείαν από την παραγωγή στην πώληση και κατ΄ επέκταση στην κατανάλωση, όσο και καταναλωτικά αγαθά που προέρχονται από μεσάζοντες με χαμηλό κόστος όπως τα είδη ρουχισμού.

Ήταν πολύ σημαντική η γνωριμία των μαθητών/τριών με αυτό το είδος της αγοράς καθώς και η τριβή τους με τους επαγγελματίες που την απαρτίζουν, διότι, ήρθαν σε επαφή με ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας. Οι συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι ίδιοι, τους προετοίμασαν για την μετέπειτα αλληλεπίδραση με τον κοινωνικό περίγυρο και τη διαχείριση των οικονομικών συναλλαγών.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...