ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΝΙΚΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ»

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 10.30 έως 12.30, παρευρεθήκαμε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
στην πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε για  την απονομή των βραβείων του 3ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Νίκη Γουλανδρή» με τίτλο «Ένα Κοχύλι στον Βυθό».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Μουσείου. Έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και το Μουσείο άνοιξε την αγκαλιά του, στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού, με την ξενάγηση στα υπέροχα εκθέματά του!
Τα βραβεία του διαγωνισμού απένειμε η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων)  κα Τέτη Χατζηνικολάου. Συμμετείχαν συνολικά 181 σχολεία, απ’ όλη την επικράτεια με 3.366 συμμετοχές από όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός λειτούργησε μέσω των σχολικών μονάδων και απευθυνόταν σε μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα έργα υλοποιήθηκαν στην τάξη, στο πλαίσιο της διδασκαλίας των Εικαστικών Τεχνών. Ήταν μεγάλη η χαρά και η τιμή να συμμετέχουμε στον πολύ επιτυχημένο διαγωνισμό! Ευχαριστώ τους μαθητές και μαθήτριες και από τα δύο Σχολεία στα οποία δίδαξα το μάθημα των Εικαστικών, για την υπέροχη διδακτική εμπειρία!

Η διαθεματική προσέγγιση του θέματος του διαγωνισμού έδωσε την δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τα καινοτόμα εκπαιδευτικά μας προγράμματα που υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2023 – 2024.
Στόχοι του διαγωνισμού
ήταν μέσα από τη ζωγραφική απεικόνιση των κοχυλιών, οι μαθητές / μαθήτριες:
* να παρατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ομορφιά των κοχυλιών.
* να εξοικειωθούν με τους οργανισμούς αυτούς και να ενημερωθούν για την παρουσία τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
* να ανακαλύψουν η βιοποικιλότητα των κοχυλιών.

Με ενθουσιασμό δεχθήκαμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τα βραβεία που λάβαμε έδωσαν πολλή χαρά σε όλους μας!

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΣ

Από το 22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας

1º βραβείο του διαγωνισμού
στην κατηγορία Γ’, Δ’ Δημοτικού, έλαβε η
Άρτεμης Ελευθεράκου, μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού.

Έπαινο έλαβαν οι:
Μονέ Αντιγόνη, μαθήτρια της Στ’ Δημοτικού
Τσανκ Γιαγίν, μαθήτρια της Στ’ Δημοτικού
Ίσσα Βιολέτα, μαθήτρια της Στ’ Δημοτικού.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Σχολεία τις βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο που οδηγεί στο Εικαστικό ιστολόγιο https://blogs.sch.gr/arteducate/2024/06/13/vraveia-ston-mathitiko-diagonismo-zografikis-niki-goylandri-me-titlo-ena-kochyli-ston-vytho/

και στον διαδικτυακό τόπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
https://www.gnhm.gr/…..

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!!! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική προσπάθεια που έκαναν!
Θεοδώρα Χανδρινού Εκπαιδευτικός , Εικαστικός

Συγγραφέας: 
Θεοδώρα Χανδρινού