12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

20.6.2024

Τα νήπια του Β1 και Β2 τμήματος μετά από διαλογική συζήτηση με την υποστήριξη των νηπιαγωγών του δικτύου δημιούργησαν το δικό τους οικοκώδικα που εστίαζε σε προτάσεις των νηπίων για ένα πιο φιλικό αειφόρο πλανήτη μέσα από τις ιδιότητες , δεξιότητες του πολίτη του 21ου αιώνα.

17.6.2024

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας με αφορμή το παραμύθι «Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω!» μαθαίνουν για την υγιεινή των δοντιών και δημιουργούν ένα σχετικό συνεργατικό παραμύθι με άλλα νηπιαγωγεία του νομού (7ο Βέροιας, 17ο Βέροιας, 1ο Μακροχωρίου) (Διάβασε το Συνεργατικό Παραμύθι) καθώς και αφίσα σχετική με την Υγιεινή των δοντιών. 

17.6.2024

Με αφορμή το πρόγραμμα ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ τα παιδιά μαθαίνουν τις επιπτώσεις που έχει ο μη υγιεινός τρόπος ζωής (ανθιγιεινή διατροφή, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα κ.α.) στην υγεία τα ανθρώπου. Δημιουργούν αφίσα για την ευαισθητοποίηση των αγαπημένων τους προσώπων, γονείς και παππούδες – γιαγιάδες και παιχνίδια για την υγιεινή διατροφή.

17.6.2024

Οι μαθητές του Β1 και Β2 τμήματος του νηπιαγωγείου φαντάζονται τα πλοία του μέλλοντος που δε θα μολύνουν καθόλου την ατμόσφαιρα καθώς θα χρησιμοποιούν αντί πετρέλαιο άλλες μορφές ενέργειας, ανανεώσιμες, και θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Έτσι ζωγραφίζουν τα φανταστικά πλοία και δημιουργούν σχετικές μακέτες.

17.6.2024

Σ' αυτό τον πλανήτη δε ζούμε μόνο εμείς οι άνθρωποι αλλά και άλλοι οργανισμοί. Έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τους "συγκατοίκους μας" και να αναγνωρίζουμε και σ' αυτούς δικαιώματα. Αλήθεια αν ήσουν ζωάκι τι θα ζητούσες από τους ανθρώπους; Τα νήπια φιλοτέχνησαν αφίσες και δημιούργησαν βίντεο, μπαίνοντας στη "θέση" των ζώων,  στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

17.6.2024

Πώς είναι το νερό; Έχει σχήμα; Έχει χρώμα ; Έχει γεύση; Πού υπάρχει νερό στη φύση; Πού υπάρχει νερό στο σπίτι μας; Πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας; Ποιοι χρησιμοποιούν νερό στην εργασία τους; Πού αλλού είναι απαραίτητο το νερό; Τι πρέπει να κάνουμε για να μη το ξοδεύουμε άσκοπα; Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που κλήθηκαν τα νήπια να απαντήσουν, να ερευνήσουν, να πειραματιστούν ώστε να γνωρίσουν τις ιδιότητες του νερού. Στα πλαίσια αυτά δημιούργησαν και μια αφίσα στην οποία περιγράφουν τον κύκλο του νερού.

17.6.2024

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων στη Θεματική : Φροντίζω το Περιβάλλον οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας υλοποίησαν δράσεις αξιοποιώντας το σχετικό υλικό που εστάλη από την Παιδική Helmepa. Έτσι γνώρισαν τα θαλάσσια οικοσυστήματα, μάθαν για τη σχέση των οργανισμών μεταξύ τους και για την τροφική αλυσίδα καθώς και για τις απειλές που δέχονται καθημερινά οι θαλάσσιοι οργανισμοί.

16.6.2024

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές μας δημιούργησαν πολλές κατασκευές χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. Έδωσαν έτσι ζωή σε "σκουπίδια" συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος!

16.6.2024

Τα νήπια μαθαίνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τις υποχρεώσεις τους, το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στην ομάδα καθώς επίσης και για τις στάσεις και αξίες που είναι σημαντικές για την πρόοδο του ανθρώπου και έτσι κτίζουν την ιδιότητα του πολίτη. Φιλοτεχνούν αντίστοιχες αφίσες.

Επίσης υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό.

16.6.2024

Τα νήπια του Β1, Β2 και Ολοήμερου 1 τμήματος του σχολείου μας δημιούργησαν συνεργατικά ένα τρίπτυχο μεικτής τεχνικής,  με το οποίο έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής της HELMEPA με τίτλο "Μην Ψαρώνεις" στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για καθαρές θάλασσες και ακτές.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Pierion 10
Pierion 33A
53132 Veria