14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
2019
Έτος Εγγραφής: 
2014
Θέματα: 
2014-2015
Απορρίμματα
Litter Less
2016-2017
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Litter Less
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ανθρώπινα δικαιώματα

Τα νέα του Σχολείου μας

27.6.2018

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου του Δήμου Αχαρνών με αρχαίο κείμενο διασκευασμένο, στολές και μάσκες κατασκευασμένες όλα από εμάς. 

Οι μάσκες που παρουσιάσαμε στην έκθεση του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο και δημιουργήθηκαν από υλικά ανακυκλώσιμα, τα οποία είχαμε στο σπίτι και ήταν φαινομενικά 'ά-χρηστα': μεταλλικά καπάκια αναψυκτικών, παλαιά κομμάτια από υφάσματα, κουμπιά σπασμένα, κορδέλες και σκοινιά, χαρτί, πλαστικές σακούλες, κα.  

27.6.2018

Αποφασίσαμε στα πλαίσια του Erasmus+ project που εκπονεί το σχολείο μας να αποστείλουμε στους εταίρους μας Χριστουγεννιάτικες ευχές με κάρτες φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά και πολλή αγάπη.

Απολαύστε τις

23.4.2017

Με κάποια ξύλα που βρήκαμε κατασκευάστηκε ένας μόνιμος ξύλινος κάδος ανακύκλωσης για καπάκια μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας των μαθητών του σχολείου μας να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο αριθμό, ώστε να αγοραστεί ένα αμαξίδιο για αναπήρους. 

23.4.2017

Οι μαθητές όλων των τμημάτων επισκέφτηκαν Κέντρο Ανακύκλωσης. Εκεί παρακολούθησαν Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Ανακύκλωση και τη διαχείρηση των Απορριμμάτων, έπαιξαν παιχνίδια με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης (αυτοπροσωπογραφίες) και έμαθαν πώς μέσα από την ανακύκλωση στους Σταθμούς Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης μπορούν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας σε ανάγκη. Ήταν ένα υπέροχο πρόγραμμα, διασκεδαστικό και με πολλαπλά οφέλη για τον ψυχισμό των παιδιών.  

23.4.2017

Οι μαθητές  παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στην έκθεση "Δημιουργώ ανακυκλώνοντας" που στήθηκε στην είσοδο του σχολείου, ώστε να έχουν όλοι οι μαθητές και οι γονείς πρόσβαση σε αυτήν εύκολα.

Σελίδες

Τα τελευταία χρόνια το σχολείο μας δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κι έχει αναπτύξει έντονη οικολογική συνείδηση.

Όλοι οι συνάδελφοι φροντίζουν να εντάξουν την ιδέα της ανακύκλωσης σε όλες τις δράσεις/δραστηριότητες που αναλαμβάνουν να διεξάγουν με τα τμήματά τους.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να καταλάβουν -μέσα από μικρές πρακτικές συνήθειες πάντα με κέφι και παιχνίδι- ότι «η καθαριότητα είναι όλη η αρχοντιά…». Καθαρό άρα ασφαλές περιβάλλον δεν είναι μόνον όταν μαθαίνω να πετώ τα σκουπιδάκια μου στους κάδους κι όχι όπου βρω… αλλά όταν βρίσκω τρόπους να τα κάνω πιο λίγα, αν μπορώ, ξαναχρησιμοποιώντας τα με άλλη μορφή.

Διεύθυνση: 
Λευκάδος και Θεαγένους
13671 Αχαρνές