1ο Νηπιαγωγείο Πόρτο Ράφτη

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
2018-2019
Σχολική Αυλή
2019-2020
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

21.7.2019

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου έβαψε την όψη του κτιρίου του σχολείου, κάτι που επιθυμούσαν πολλά χρόνια  οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές και είχε συμπεριληφθεί στο σχέδιο δράσης μας!

8.7.2019

Όλοι οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών δημιούργησαν τον ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ, ένα σύνολο κανόνων υπεύθυνης στάσης και συμπεριφοράς στην αυλή του σχολείου μας. Ο οικοκώδικας τοιχοκολλήθηκε σε εμφανές σημείο στο προαύλιο και στις αίθουσες διδασκαλίας.

8.7.2019

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 οι μαθητές μας με τη βοήθεια των εκπαδευτικών, γονέων, γιαγιάδων και παππούδων φύτεψαν δέντρα (λεμονιές, κορομηλιά, ροδιά), αρωματικά φυτά (λεβάντες, μέντες, δυόσμους) και λουλούδια (τριανταφυλλιές, ορτανσίες, γεράνια, κατιφέδες) περιμετρικά στην αυλή του σχολείου. Τα φυτά μας τα πρόσφερε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου με τη συμβολή της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Μαρκοπούλου.

25.7.2018

Οι μαθητές έφτιαξαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και έλυσαν σταυρόλεξα με λέξεις σχετικές με το θέμα της ανακύκλωσης. Τα παιδιά εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους με νέες λέξεις, τις έγραψαν και ταυτόχρονα διασκέδασαν.

25.7.2018

Μια ομάδα μαθητών κατασκεύασε αφίσα για την προώθηση της  υπεύθυνης συμπεριφοράς και της προστασίας του περιβάλλοντος. 

25.7.2018

Όλοι οι μαθητές με τη βοήθεια των νηπιαγωγών δημιούργησαν τον ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ, ένα σύνολο κανόνων υπεύθυνης διαχείρισης των απορριμμάτων στο σχολείο και στο σπίτι. Οι μαθητές υπαγόρευσαν τους κανόνες στις νηπιαγωγούς και στη συνέχεια τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες ζωγράφισαν τους κανόνες. Ο οικοκώδικας τοιχοκολλήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας και σε εμφανές σημείο στην είσοδο του σχολείου. 

25.7.2018

Τα παιδιά κατασκεύασαν κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο με χαρτόκουτες που τις έβαψαν, τις έκοψαν και έγραψαν το είδος του ανακυκλώσιμου υλικού, ώστε να γίνει διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή τους στο σχολείο.

6.5.2018

Οι μαθητές προσπάθησαν να ανακαλύψουν τις λέξεις που είχαν σχέση με την ανακύκλωση και κρύβονταν σε κάθε σειρά γραμμάτων. Η δραστηριότητα αυτή άρεσε πολύ στα παιδιά, όλα τα παιδιά ήθελαν να συμμετάσχουν και στο τέλος τα κατάφεραν!

6.5.2018

Τα παιδιά έφτιαξαν πίνακα με εικόνες υλικών και τα ταξινόμησαν σε αυτά που ανακυκλώνονται και αυτά που δεν ανακυκλώνονται.

6.5.2018

Τα παιδιά δημιούργησαν αφίσα για τη διάδοση του μηνύματος της υπεύθυνης διαχείρισης των απορριμμάτων. Έγραψαν: 1. Στέλνουμε μήνυμα, 2. Αναλαμβάνουμε δράση, 3. Ανακύκλωση αρχίζει και 4. Να σώσουμε τη φύση. Ζωγράφισαν τις ιδέες τους, χρωμάτισαν τη γη και το σήμα της ανακύκωσης, τα έκοψαν και τα κόλλησαν.

​Στο νηπιαγωγείο λειτουργούν δυο πρωινά τμήματα. Επίσης λειτουργούν ολοήμερο πρόγραμμα και τμήμα ένταξης για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το σχολείο έχει μεγάλη αυλή, ένα τμήμα χρησιμοποιείται ως παιδική χαρά και το υπόλοιπο για αθλοπαιδείες, εκδηλώσεις και σχολικά προγράμματα. Στο σχολείο κάθε έτος υλοποιούνται καινοτόμα προγράμματα με στόχο την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. Αρωγούς στην προσπάθειά μας έχουμε τους γονείς των μαθητών μας και τοπικούς φορείς.

Διεύθυνση: 
Μελίνας Μερκούρη 1
19003 Πόρτο Ράφτη