(1/Θ) 30ο Νηπιαγωγείο Λαμίας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

3.6.2024

Σήμερα επισκεφθήκαμε το Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας προκειμένου οι μαθητές μας να συμμετέχουν στη Περιβαλλοντική Δράση με τίτλο:"Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης".Πλήθος δραστηριοτήτων από τους υπευθύνους του ΦΟΔΣΑ ,συντέλεσαν ώστε να ενισχυθούν και να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των μαθητών μας με απώτερο σκοπό την απόκτηση οικολογικής συνήθειας και την αλλαγή στάσεων απέναντι στο περιβάλλον.

3.6.2024

Το ΚΕΠΕΑ Στυλίδας επισκεφθήκαμε σήμερα προκειμένου να ενισχύσουμε και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος από διάφορες πηγές μόλυνσης. Ο τίτλος του προγράμματος που παρακολουθήσαμε ήταν Μαλιακός, ένας ξεχωριστός θαλασσότοπος.Οι υπεύθυνοι του προγράμματος, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, μας υποδέχθηκαν με μεγάλη θέρμη και μας ετοίμασαν πλήθος δραστηριοτήτων που παράλληλα με τη γνώση μας πρόσφεραν χαρά και πολλά χαμόγελα.Δεν έλειψε όμως και το παιχνίδι στη παιδική χαρά του γειτονικού πάρκου.

24.4.2024

Επεξεργασία και δημιουργία ‘’Οικοκώδικα’’-Κανόνες για το περιβάλλον του σχολείου μας.

19.4.2024

Δημιουργία καταγραφής απορριμμάτων στη τάξη -Διαχωρισμός σκουπιδιών με βάση τα υλικά κατασκευής τους- Δημιουργία Κάδων Ανακύκλωσης

Αρχικά ζητήθηκε από τους μαθητές να ερευνήσουν που υπάρχουν απορρίμματα στη τάξη.Έπειτα με βάση τα υλικά κατασκευής τους έγινε ο διαχωρισμός και ομαδοποιήθηκαν αντίστοιχα.

19.4.2024

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας ποικίλα εργαλεία και τρόπους προσπαθούν να καθαρίσουν το μολυσμένο νερό. Αρχικά με τσιμπίδες απομακρύνουν τα πλαστικά καλαμάκια, καπάκια και μπουκάλια και έπειτα με έναν μεγάλο μαγνήτη βγάζουν από το νερό τα μεταλλικά αντικείμενα.

 Πρόβλημα αντιμετώπισαν στο να απομακρύνουν τα  λιωμένα από το νερό χαρτιά. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι ο καθαρισμός των υδάτων είναι δύσκολη υπόθεση και ότι το νερό παρόλες τις προσπάθειες τους παραμένει μολυσμένο, προκαλώντας κινδύνους και αρρώστιες  στα ζώα, τα φυτά και τον άνθρωπο.

19.4.2024

Με πολύ κέφι ,φαντασία και διάθεση δημιουργήσαμε την αφίσα μας για τον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής ΗΕLΜΕPΑ με θέμα: “Μην Ψαρώνεις, Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες”στα πλαίσια προστασίας του περιβάλλοντος.

19.4.2024

Μέλη της Μονάδας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α επισκέφθηκαν τη σχολική μας μονάδα προκειμένου να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σχετικά με τη προστασία του περιβάλλοντος, τη χρησιμότητα του νερού και τις αιτίες μόλυνσης. Μετά τη παρουσίαση ακολούθησαν  δραστηριότητες κατά τις οποίες οι μαθητές εφάρμοσαν με βιωματικό τρόπο τις γνώσεις που απέκτησαν όπως δημιουργία αφίσας,κολλάζ, τραγούδια και ψυχοκινητικά παιχνίδια.

18.4.2024

Ομαδική εργασία  κολλάζ :"Αγαπάμε το θαλάσσιο οικοσύστημα και το προστατεύουμε". Οι μαθητές μέσα από την τέχνη μαθαίνουν να αγαπούν και να προστατεύουν τη φύση,υιοθετώντας νέες συμπεριφορές που θα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής στον πλανήτη μας.

18.4.2024

Κατά την πορεία των προηγούμενων δραστηριοτήτων έγινε αντιληπτό από τα παιδιά ότι οι ανθρώπινες ενέργειες έχουν επίπτωση στις θάλασσες, στις λίμνες, στα ποτάμια και στα πλάσματα που ζουν σε αυτά. Όμως ήταν δύσκολο να αντιληφθούν ότι επηρεάζονται και τα φυτά που υπάρχουν μέσα και γύρω από τα υδάτινα οικοσυστήματα. Εισάγαμε μια καινούργια έννοια, την έννοια του οικοσυστήματος, και παρακολουθήσαμε σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο στο youtube, προκειμένου να γίνει πιο κατανοητή η έννοια από τα παιδιά. Στο βίντεο παρουσιάστηκαν και επεξηγήθηκαν και οι τροφικές αλυσίδες μέσα στο οικοσυστήματα.

Σελίδες

Το 30ο Νηπιαγωγείο Λαμίας είναι ένα μονοθέσιο νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο βόρειο τομέα της πόλης της Λαμίας, στη περιοχή Άνοιξη. Βασική αρχή στην καθημερινότητα του σχολείου μας μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας, ζεστασιάς και ηρεμίας αποτελεί η υλοποίηση της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής. Αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής - ανακαλυπτικής μάθησης έχουμε ως στόχο μέσα από το παιχνίδι την ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής ,δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές μας, όπως ακριβώς επιτάσσει η σύγχρονη εποχή που ζούμε. Κάθε χρόνο υλοποιούμε αρκετές δράσεις «αειφόρες», «χτίζοντας» ένα σχολείο που καλλιεργεί τον σεβασμό για τη προσωπικότητα του καθενός, τον σεβασμό για τον συνάνθρωπο και τον σεβασμό για το περιβάλλον. Συμμετέχουμε σε πολλά καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, πανελληνίους εμβέλειας διαγωνισμούς, πραγματοποιούμε συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς και διοργανώνουμε εκπαιδευτικές επισκέψεις εντός και εκτός πόλεως με την αμέριστη βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών μας που ενισχύουν τις γνώσεις των μαθητών ενώ συνάμα αποτελούν άνοιγμα του σχολείου στην ευρύτερη τοπική κοινότητα.

Διεύθυνση: 
Υψηλάντη και Φοίνικος 24
Τ.Κ 35131 Λαμία