1/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΑ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

20.4.2023

Στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει με το project “Όταν το νηπιαγωγείο συνάντησε την κάθετη καλλιέργεια…”. Σε αυτό το εγχείρημα ζητήθηκε από τους “μελλοντικούς” γεωπόνους του  Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου  (ΕΝΕΕΓΥΛ) να δώσουν σημαντικές πληροφορίες στους μικρούς μας μαθητές σχετικά με το φυτό.

11.4.2023

Το Νηπιαγωγείο Αγίου Κήρυκου συμμετέχει για 1η φορά στον

Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO Hellas.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αγίου Κήρυκου, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στο νήσι τους, αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα που συναντούν και τις παρουσιάζουν στον Πανελληνιο Διαγωνισμό WRO.

7.2.2023
Ο μήνας Νοέμβριος στην Ελλάδα είναι ο μήνας της ελιάς. Έτσι το μήνα Νοέμβριο ασχοληθήκαμε με την ελιά και το λάδι. Επισκεφθήκαμε τον ελαιώνα που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο μας και παρατηρήσαμε τα ελαιόδεντρα. Έπειτα συζητήσαμε για το τι γνωρίζουμε για την ελιά και για το τι θα θέλαμε να μάθουμε. Μάθαμε για τη διαδρομή από την ελιά στο λάδι. Ανακαλύψαμε καινούργιες σύνθετες λεξούλες από τις λέξεις ελιά και λάδι. Όποια απορία δεν μπορέσαμε να την λύσουμε στην τάξη, επισκεφτήκαμε τον ελαιώνα όπου μεταμορφωθήκαμε σε μικρούς δημοσιογράφους κάνοντας ερωτήσεις στους αρμόδιους.
29.1.2023
Ζωγραφίσαμε μια δραστηριότητα που θα έκαναν μαζί με ένα παιδί με αναπηρία σε ένα σχολείο που δεν κάνει διακρίσεις αλλά σέβεται και αγκαλιάζει όλους τους μαθητές!

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβρη. Το νηπιαγωγείο μας συναντηθήκαμε εξ αποστάσεως με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου και το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Μεσολογγίου. Πολλά παιδιά, ποικίλες βιωματικές δράσεις, παιχνίδια, τραγούδια, παραμύθια, βίντεο… Όλα αυτά για την τύφλωση, την κώφωση, τον αυτισμό και τα κινητικά προβλήματα. Όλα αυτά γύρω από έναν κοινό στόχο, την αποδοχή.

 

Διεύθυνση: 
ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ
29100 ΖΑΚΥΝΘΟΣ