21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη"

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2018
Θέματα: 
2018-2019
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2019-2020
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2020-2021
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Μετακινήσεις - μεταφορές
Κλιματική Αλλαγή
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

30.11.2021

Την 6η δημοτική κοινότητα επισκέφτηκαν οι μαθητές της Στ τάξης. Παρέδωσαν για ανακύκλωση πάνω από 200 λάμπες και συγχρόνως τοιχοκόλλησαν αφίσες σχετικές με την ανακύκλωση. Συναντήθηκαν με την πρόεδρο κα Πρεζεράκου, συνομίλησαν μαζί της και την ενημέρωσαν για τις δράσεις του σχολείου μας. Η κα Πρεζεράκου δεσμεύτηκε να τοποθετήσει έξω από το σχολείο ειδικό καφέ κάδο για την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων. Εμείς από την πλευρά μας θα αναλάβουμε την ενημέρωση της τοπικής κοινότητας. Ευχόμαστε καλή συνεργασία!!

30.11.2021

Συνεχίζεται για έβδομη χρονιά η ανακύκλωση τηγανέλαιου στο σχολείο μας. Οι οικογένειες των μαθητών μας συγκεντρώνουν το τηγανέλαιο, το φέρνουν στο σχολείο μας κι εμείς το αδειάζουμε σε βαρέλια. Όσα περισσότερα λίτρα μαζέψουμε, τόσο καλύτερα για το περιβάλλον!!

 

6.6.2021

Στα  πλαίσια της συμμετοχής μας σε σχολική σύμπραξη Erasmus+ KA229 με τίτλο "Take care!! Sustainable children - sustainable earth" το σχολείο μας διοργάνωσε εικονική κινητικότητα από 26/5/2021 έως 28/5/2021. Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας μαθητές από Ελλάδα, Φινλανδία, Κύπρο, Ρουμανία, Βέλγιο και Ισπανία , χωρισμένοι σε 5 μεικτές ομάδαες συμμετείχαν σε εργαστήρια. Την πρώτη ημέρα έπαιξαν το παιχνίδι Climate adaptation game https://www.smhi.se/en/climate/education/adaptation-game-1.153788

6.6.2021

Με την ελληνική φύση και βιοποικιλότητα επέλεξαν να ασχοληθούν τα περισσότερα τμήματα του σχολείου μας. Ζώα του δάσους, της λίμνης και της Μεσογίου.αλλά και απειλούμενα είδη της χώρας μας έγιναν αντικείμενο μελέτης. 

6.6.2021

Το σχολείο μας συμμετείχε δύο φορές στο πρόγραμμα του WWF το καλάθι του πικ νικ (η πρώτη φορά αφορούσε στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος). Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του προγράμματος στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, το σχολείο μας έφτιαξε το δικό του καλάθι του πικ νικ ώστε το πρόγραμμα να πραγματοποιείται κάθε χρόνο από όλα τα τμήματα του σχολείου μας.

 

3.6.2021

Οι μαθητές της Στ΄τάξης ετοίμασαν ένα όμορφο βίντεο προκειμένου οι εταίροι μας από Φινλανδία, Κύπρο, Ρουμανία, Βέλγιο και Ισπανία να γνωρίσουν τη γειτονιά μας  Οι μαθητές παρουσίασαν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για μια βιώσιμη γειτονιά.

 

3.6.2021

Η βιοποικιλότητα —η εξαιρετική ποικιλία οικοσυστημάτων, ειδών και γονιδίων που μας περιβάλλουν- αποτέλεσε θέμα έρευνας και έκφρασης για πολλά τμήματα του σχολείου μας. Ζώα του δάσους, της λίμνης, της θάλασσας, απειλούμενα είδη ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που απασχόλησαν τους μαθητές μας

 

20.3.2021

Οι μαθητές του Ε2 στέλνουν το δικό τους μήνυμα μέσα από τους στίχους ενός τραγουδιού. "Last night I had a vision" είναι ο τίτλος του τραγουδιού που έγραψαν οι μαθητές και μελοποίησε ο δάσκαλός τους π. Γανωτής Γεώργιος. Το τραγούδι έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχουμε και τη διοργάνωση GreenVision με τραγούδια από μαθητές σχολείων από τη Φιλανδία, το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Το τραγούδι έχει αποδοθεί ελεύθερα και στην αγγλική γλώσσα και σύντομα θα μελοποιηθεί

 

 

 

20.3.2021

Τι σημαίνει άγρια ζωή; Υπάρχουν γεράκια και αλεπούδες στην πόλη; Πετούν κουκουβάγιες και γκιώνηδες έξω από το παράθυρό μας κάθε βράδυ; Κρύβονται σκαντζόχοιροι και χελώνες στον κήπο μας; Ποιος θα μας το ‘λεγε... Η άγρια φύση βρίσκεται παντού και θριαμβεύει! Μέσω τηλεκπαιδευσης οι μαθητές του Ε2 είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα σε ένα κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων. Γνωρίσαμε τα είδη άγριας πανίδας του αστικού οικοσυστήματος και τις απειλές που αντιμετωπίζουν μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε ζωντανή σύνδεση με το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ.

19.2.2021

Φρούτα και λαχανικά για να είμαστε γερά!! Είναι το σύνθημα των μαθητών του Γ2 για έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Πυραμίδα μεσογειακής διατροφής, φρούτα της κάθε εποχής, παροιμίες και αινίγματα, ήταν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες των μαθητών μας

https://www.slideshare.net/ichalkia/ss-243047253

 

Σελίδες

Το σχολείο μας βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Αθήνας σε μια περιοχή που το μεγαλύτερο

ποσοστό των κατοίκων είναι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες. Ανάλογη είναι και η

δημογραφία του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας. Το 60% των μαθητών μας είναι παιδιά οικονομικών μεταναστών 2ης γενιάς κυρίως από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και το 10% είναι παιδιά προσφύγων και αιτούντων άσυλο, κυρίως από τη Συρία.

 Το όραμά μας είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ψηφιακό, αειφόρο και ενταξιακό, όπου οι μαθητές βιώνουν την αναγνώριση και την αποδοχή και συμμετέχουν ενεργά στη διαχείριση της μάθησής τους. 

Διεύθυνση: 
ΚΥΠΡΟΥ 43
11253 ΑΘΗΝΑ