21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη"

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2018
Θέματα: 
2018-2019
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2019-2020
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

29.5.2019

Νέα ιστοσελίδα δημιουργήσαμε φέτος στο σχολείο μας με τον αντιπροσωπευτικό τίτλο energy21.

Ενημέρωση, παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες και πολλές ακόμη δράσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος του σχολείου αλλά και των κατοικιών μας.

https://energy211.webnode.gr/

 

20.5.2019

Οι μαθητές έφτιαξαν τον οικοκώδικα του σχολείου και τοποθέτησαν από έναν σε κάθε σχολική αίθουσα.

..και ένα μεγάλο στην πρόσοψη του σχολείου μας.... 

20.5.2019

Στα πλαίσια της προσπάθειας του σχολείου μας για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος οι μαθητές μας δημιούργησαν βίντεο στο οποίο προτείνουν 10 τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να πετύχουμε το στόχο αυτό.

20.5.2019

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 1ο Μεγάλο Σχολικό Διαγωνισμό συγκέντρωσης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ). Ο Σχολικός Διαγωνισμός είχε ως αντικείμενο και στόχο τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), με σκοπό τη διαχείρισή τους με τις βέλτιστες περιβαλλοντικά μεθόδους και διαδικασίες.

Το σχολείο μας κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 750 κιλά ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και κατετάγη στην 15η θέση ανάμεσα σε πολλά σχολεία της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

19.5.2019

Με στόχο τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος καθιερώσαμε το θεσμό της "Ενεργειακής Τετάρτης"

Η ενεργειακή ομάδα ανακοινώνει κάθε Δευτέρα τι δράση θα ακολουθήσει το σχολείο για να μειώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα. Όλοι, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουμε....

10 ενεργειακές Τετάρτες και βραβείο για κάθε μήνα είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης

1η ενεργειακή Τετάρτη

Συγκεντρώνουμε πλαστικά μπουκάλια

19.5.2019

Οι μαθητές σχεδιάζουν και υλοποιούν βήμα βήμα ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να δώσουν στην αυλή του σχολείου τη μορφή που θέλουν. Στόχος της δράσης είναι τόσο ο εξωραϊσμός του προαυλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινή σχολική ζωή, όσο και η απόκτηση των δεξιοτήτων εκείνων που θα καταστήσουν τους μαθητές ικανούς να σχεδιάζουν μεθοδικά μια δράση, να την οργανώνουν και να την υλοποιούν ερευνώντας και αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους.

Οι μαθητές του Στ2 αποφασίζουν να αναλάβουν δράση και να φτιάξουν την αυλή που ονειρεύονται..

19.5.2019

 

Στο πρόγραμμα  «ΑΝΟΙXΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» συμμετείχε φέτος το σχολείο μας.  

Στόχοι του προγράμματος:

19.5.2019

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι μαθητές του σχολείου μας στη μαθητική πορεία που διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019 Βερολίνο-Αθήνα».

Με κεντρικά συνθήματα «Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ» και

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ» οι μαθητές μας έστειλαν το δικό τους μήνυμα για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής

Το σχολείο μας βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Αθήνας σε μια περιοχή που το μεγαλύτερο

ποσοστό των κατοίκων είναι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες. Ανάλογη είναι και η

δημογραφία του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας. Το 60% των μαθητών μας είναι παιδιά οικονομικών μεταναστών 2ης γενιάς κυρίως από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και το 10% είναι παιδιά προσφύγων και αιτούντων άσυλο, κυρίως από τη Συρία.

 Το όραμά μας είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ψηφιακό, αειφόρο και ενταξιακό, όπου οι μαθητές βιώνουν την αναγνώριση και την αποδοχή και συμμετέχουν ενεργά στη διαχείριση της μάθησής τους. 

Διεύθυνση: 
ΚΥΠΡΟΥ 43
11253 ΑΘΗΝΑ