24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
2019
Έτος Εγγραφής: 
2014
Θέματα: 
2014-2015
Σχολική Αυλή
2015-2016
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2016-2017
Απορρίμματα
Litter Less
2017-2018
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

17.6.2017

24o Δ.ΣΧ Καβάλας
Καβάλα ,31/05/2017

24.5.2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Litter less” που εκπονεί το σχολείο μας, οι μαθητές της Δ2 τάξης, με τη  δασκάλα τους, κ. Αικ. Αραμπατζή, έγραψαν και εικονογράφησαν το δικό τους παραμύθι με τίτλο: «Ο Μπουκαλένιος και η Ανακύκλωση». Επίσης την περίληψή του την παρουσίασαν με την τεχνική του εικονοπαραμυθιού.

Παράλληλα, το ίδιο παραμύθι το μετέφρασαν στα Αγγλικά, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Αγγλικών κ. Αικ. Μιχαήλ.

http://online.pubhtml5.com/aoii/bqws/

4.5.2017

Το τελευταίο «πράσινο σημείο» στο οποίο στάθηκε ο Ευχαρούλης κατά την περιήγησή του στο σχολείο μας είναι ο κάδος ανακύκλωσης αλουμινίου και ο μαθητής που πρώτος το βρήκε και  το αποκάλυψε στην διευθύντρια του σχολείου είναι ο Βρακάς Χρήστος της Β’ Τάξης.

2.5.2017

Δραστηριότητα 1η

Μιλήσαμε για  τους μπλε κάδους ανακύκλωσης και τα υλικά (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο) που ρίχνουμε σε αυτούς .

Οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 ζωγράφισαν τους μπλε κάδους.

Δραστηριότητα 2η

Είδαμε πως φτιάχνεται το χαρτί από  το ξύλο.

Συζητήσαμε για την ανακύκλωση του χαρτιού και του γυαλιού.

Είδαμε  εκπαιδευτικά  βίντεο.

Οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 ζωγράφισαν τη διαδικασία ανακύκλωσης του χαρτιού και του γυαλιού.

Δραστηριότητα 3η

Συζητήσαμε για την ανακύκλωση του αλουμινίου.

2.5.2017

Oι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας που βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης Καβάλας , έστειλαν τις  επιστολές όπου ζητούν τη συμβολή των σούπερ μάρκετ  στην προσπάθεια  της μείωσης απορριμμάτων η οποία υλοποιείται και από σχολεία του εξωτερικού. Ένα μικρό μέρος της επιστολής  αναφέρει «Να διαθέσετε, για μικρό έστω διάστημα, στα καταστήματά σας ένα ή περισσότερα από τα προϊόντα δικής σας ετικέτας χωρίς συσκευασία, εκτός της απολύτου απαραίτητης.

2.5.2017

Το έκτο «πράσινο σημείο» στο οποίο στάθηκε ο Ευχαρούλης κατά την περιήγησή του στο σχολείο μας είναι ο μπλε κάδος ανακύκλωσης συσκευασιών και ο μαθητής που πρώτος το βρήκε και  το αποκάλυψε στην διευθύντρια του σχολείου είναι ο Χριστοφορίδης Χρήστος Ιωάννης της Β’ Τάξης.

Η διευθύντρια κάλεσε τον μαθητή στο βήμα και ανακοίνωσε σε όλους ότι στην αυλή του σχολείου μας, τοποθετήθηκαν τρεις κάδοι ανακύκλωσης συσκευασιών.  Τι μπορούμε όμως να ανακυκλώσουμε στον μπλε κάδο;

2.5.2017

Λουλούδια από περιοδικά
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Litter less» και με αφορμή την εβδομάδα «Εικαστικής δημιουργίας και περιβαλλοντικού παιχνιδιού», που πραγματοποιείται στο σχολείο μας, οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης κατασκεύασαν λουλούδια από περιοδικά, με τη βοήθεια της κ. Δ. Παπαδάκη και γονέων των μαθητών. Οι μαθητές απόλαυσαν αυτές τις στιγμές και ένιωσαν περήφανοι με τις δημιουργίες τους.

2.5.2017

Τους μαθητές του Γυμνασίου στην πρώτη τους επίσκεψη με τους συνοδούς καθηγητές υποδέχτηκαν η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Παπαδοπούλου και η υπεύθυνη του προγράμματος litter less κ. Ταχτσή Τάνια. Παρόντες στην εκδήλωση σύμπραξης ο καινούριος πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής κ. Τσουρουκίδης Ανέστης και οι εκπρόσωποι της Kavala oil. Οι εργασίες της σύμπραξης ολοκληρώθηκαν με παιχνίδια στην αυλή που ετοίμασαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου για όλους και με τη διανομή της μπλε τσάντας της ΔΙΑΑΜΑΘ για ανακύκλωση στον μπλε κάδο των απορριμμάτων των οικιακών συσκευασιών.

2.5.2017

Λουλούδια από μπουκάλια

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Litter less» και με αφορμή την εβδομάδα «Εικαστικής δημιουργίας και περιβαλλοντικού παιχνιδιού», που πραγματοποιείται στο σχολείο μας, οι μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης κατασκεύασαν λουλούδια από πλαστικά μπουκάλια, με τη βοήθεια της κ. Δ. Παπαδάκη και γονέων των μαθητών.

Περιβαλλοντικά παιχνίδια με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων με τους μαθητές της Γ΄ τάξης

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Ευξείνου Πόντου 7
65404 Καβάλα