2ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Θέματα: 
2016-2017
Απορρίμματα
Litter Less

Τα νέα του Σχολείου μας

8.6.2017
χωρος πικνικ απο παλετες

Οι περιβαλλοντικές ομάδες στα πλαίσια των οικολογικών σχολείων ασχολήθηκαν με την αυλή του σχολειού σαν προέκταση της κοινωνίας και σαν αντικατοπτρισμός του μικρόκοσμου τους. Όχι μόνο καθαρίσαμε την σχολική αυλή, όχι μόνο τοποθετήσαμε κάδους ανακύκλωσης πολλών υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό αλλά μπαταριών, τηγανελαιων, μελανοδοχείων και πλαστικών καπακιών) αλλά δημιουργήσαμε γωνίες "πράσινες" οι οποίες προκαλούσαν το ενδιαφέρον, την υπερηφάνεια και την προστασία των συμμαθητών.

24.11.2016

Φωτογραφίσαμε και ερευνήσαμε τους χώρους γύρω και μέσα στο σχολικό περιβάλλον, ενημερώσαμε την περιβαλλοντική επιτροπή των δασκάλων, και εκείνοι με τη σειρά τους τους μαθητές του σχολείου μας.

6.11.2016

Οι περιβαλλοντική ομάδα της Ε1 τάξης, με τη βοήθεια και στήριξη της Δημάρχου Λίνα Σπανού, έφερε κάδους ανακύκλωσης στο προαύλιο του σχολείου, τους έβαψε στα χρώματα των ανακυκλώσιμων υλικων, και ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου για την σημασία της ανακύκλωσης

Το 2ο Δημοτικό Σχολειο Ιστιαίας ειναι 12θεσιο σχολείο στη Βόρεια Εύβοια, στην κωμόπολη της Ιστιαίας. Οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου ολοκλήρωσαν τη προηγούμενη σχολική χρονια περιβαλλοντικό προγραμμα με θεμα " Ανακύκλωση, καθαρίζω το σχολείο μου" Με τη στήριξη του Δήμου Ιστιαιας οι μαθητες κατάφεραν να αποκτήσει το σχολειο κάδους ανακύκλωσης για τα τέσσερα υλικά ανακύκλωσης και να δείξουν στους συμμαθητές τους οτι οχι μονο καθαρίζουμε την αυλή αλλα την πόλη και τον πλανήτη μας. Συνεχίζουν φέτος με σκοπό να δημιουργήσουν τις προδιαγραφές για μια καθαρή πόλη με δράσεις στην τοπική κοινωνία.

Διεύθυνση: 
342 00 Ιστιαία