2ο ΓΕΛ Ευόσμου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

31.5.2023

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή κουτιών για την εναπόθεση και την συλλογή καπακιών με σκοπό την αγορά αναπηρικών καροτσιών . Χρησιμοποιήθηκαν τα άδεια κουτιά φωτοτυπικού χαρτιού , τα οποία ντύθηκαν αρχικά με χαρτί και έπειτα οι μαθητές τα διακόσμησαν ποικιλοτρόπως. Ετοιμάστηκαν κουτιά για κάθε τμήμα, κάθε τάξης του σχολείου (3×6 = 18 κουτιά) , τα οποία τοποθετήθηκαν στην τάξη κάθε τμήματος για να μην πεταχτεί ούτε ένα καπάκι στον κάδο σκουπιδιών..

31.5.2023

Η περιβαλλοντική ομάδα συνέταξε τον οικοκώδικα του σχολείου και τον ανάρτησε στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

30.5.2023

Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας « Green Team » μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές  κ. Δημητρίου Κυριακή, κ. Σταυρίδη Δημήτριο και κ. Παπαδοπούλου Δήμητρα, πήραν φτυάρια, έσκαψαν και φύτεψαν τα δέντρα και λουλούδια που τους πρόσφερε το ΚΠΕ Κορδελιού Ευόσμου και Βερτίσκου στο πλαίσιο συμμετοχής της ομάδας στο περιβαλλοντική δράση  « Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη

γη ».

30.5.2023

Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας « Green Team » εφόσον είχαν πραγματοποιήσει την συγκομιδή των καρπών της ελιάς της σχολικής αυλής, αναζήτησαν και επέλεξαν την καλύτερη συνταγή ,την οποία και υλοποίησαν με την βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή       κ. Σταυρίδη Δημήτριου. Στη συνέχεια συγκέντρωσαν γυάλινα βάζα, τα αποστείρωσαν και τοποθέτησαν τις ελιές σε αυτά, επικολλώντας ετικέτες που σχεδίασαν και τύπωσαν. Όταν ήταν έτοιμες οι ελιές ,τα βάζα μοιράστηκαν στους μαθητές της ομάδας.

Διεύθυνση: 
Πετμεζά και Ιπποδρομίου 1, ΤΚ 54631, Εύοσμος
54631 Θεσσαλονίκη