3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2024
Έτος Εγγραφής: 
2015
Θέματα: 
2015-2016
Σχολική Αυλή
Litter Less
2021-2022
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
2022-2023
Νερό
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

21.5.2023

Στις 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι μαθητές της Ε2 τάξης του σχολείου μας, αποφάσισαν να δείξουν την αγάπη τους στη Γη, καθαρίζοντας το δασάκι που βρίσκεται δίπλα στο Αθλητικό κέντρο "Κόκκινο χωράφι" που αθλούνται καθημερινά. Με κέφι και ιδιαίτερο ζήλο οι μαθητές μας καθάρισαν τον αγαπημένο τους χώρο από κάθε λογής σκουπίδια. Εντυπωσιαστήκαμε τόσο από το πλήθος, όσο και από τα είδη των σκουπιδιών που βρήκαμε. Οι μαθητές οργάνωσαν και με τους γονείς τους αντίστοιχες δράσεις, όντας οικολογικοί πρεσβευτές.

21.5.2023

Η Α΄ δημοτικού γνώρισε το πρόβλημα της μόλυνσης των υδάτων και της σπατάλης νερού μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

  • Έγινε ανάγνωση και επεξεργασία βιβλίων:

Ο Βάτραχος Τρίκλωπας, Olga de Dios, εκδόσεις Μικρή Σελήνη
Γίνε πράκτορας του Πλανήτη, Ελένη Ανδρεάδη, εκδόσεις Μεταίχμιο
Παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με τον κύκλο του νερού και τον αποτύπωσαν (κατασκευή σε χάρτινα πιάτα).

21.5.2023

Οι μαθητές της Γ τάξης, ευαισθητοποιημένοι σε οικολογικά θέματα, ασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς με το ΝΕΡΟ.

21.5.2023

Εθελοντική δράση καθαρισμού στο αιωνόβιο δάσος Διονύσου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών. Την Κυριακή 2 Απριλίου οι μαθητές του σχολείου μας, σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τον Δήμο Διονύσου, πραγματοποίησαν καθαρισμό του αιωνόβιου δάσους του Διονύσου. 

1.3.2023

Οι οικολογικοί εκπρόσωποι έκαναν συμβούλιο και συζήτησαν τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας σε σχέση με την ενέργεια και τα σκουπίδια, όσο και ο Δήμος μας.

Οργάνωσε δράσεις, γνωρίζοντας τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι των 17 Παγκόσμιων Στόχων, αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη για δράση. Στη συνέχεια, έγινε διάχυση στη σχολική κοινότητα και ευαισθητοποιήθηκαν όλες οι τάξεις, προσεγγίζοντάς τους σε πρώτη φάση διαθεματικά.

23.11.2022

Το Running out of Time είναι μια σκυταλοδρομία 7.767 χλμ. για την κλιματική αλλαγή, η οποία ξεκίνησε από τη Γλασκόβη της Σκωτίας, που φιλοξένησε την COP26 (Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών του 2021 για την Κλιματική Αλλαγή), για να καταλήξει στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου. 

24.5.2022
Οικοκώδικας

Οι οικολογικές δράσεις ολοκληρώθηκαν με τον «Οικοκώδικα» που έφτιαξε κάθε τμήμα και δεσμεύτηκε να υιοθετήσει. Τα παιδιά φιλοτέχνησαν τους «Οικοκώδικες» με φαντασία χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. 

12.5.2022

Οι τάξεις της Α δημοτικού έφτιαξαν κούκλες με συσκευασίες από γάλα και κονσέρβες, χρησιμοποιώντας καπάκια και κορδέλες που θα πετούσαν στα σκουπίδια/ανακύκλωση. Υποστηρίζοντας την κυκλική οικονομία ανέβασαν το κουκλοθέατρο «Ντενεκεδούπολη» που απόλαυσαν οι μαθητές όλου του σχολείου. Συγχαρητήρια παιδιά!!!

28.4.2022

Ξεκινήσαμε τις οργανωμένες δραστηριότητες του σχολείου μας με τη σύσταση οικολογικής ομάδας! Κάθε τμήμα έβγαλε τον οικολογικό του εκπρόσωπο. Έγινε άμεσα έρευνα στον προαύλιο χώρο και καταγραφή των προβλημάτων. Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Αντωνίας Γιαννακοπούλου και τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, οι οικολογικοί εκπρόσωποι των τάξεων έφτιαξαν ένα σχέδιο δράσης για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αλλά και για την ανακύκλωση των καθημερινών σκουπιδιών.

30.11.2021

Οι μικροί οικολογικοί πράκτορες του Ε1 συμμετείχαν σε δράση καθαριότητας που έγινε από τον φορέα ΔιόνυSOS. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «17 Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» οι μαθητές/ήτριες με βιωματικό τρόπο έμαθαν να αγαπούν τη φύση και να φροντίζουν τη γειτονιά τους. Η συνεργασία του σχολείου μας με φορείς του Δήμου είχαν μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινότητα και ευαισθητοποίησαν μικρούς και μεγάλους. 

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Λ.Σταμάτας 25Α
14572 Δροσιά