3ο Γυμνάσιο Λαμίας

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
Έτος Εγγραφής: 
2014
Θέματα: 
2014-2015
Νερό
2021-2022
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

3.3.2022

Η περιβαλλοντική ομάδα "Αειφόρο Οικολογικό Σχολείο"   με μαθητές της Γ' Τάξης, την Πέμπτη 3/3/2022 και κατά τη 2η και 3η διδακτική ώρα πραγματοποίησε εκπαιδευτική διδακτική επίσκεψη σε εργαστήριο σαπουνιών στη Λαμία καθώς και σε κατάστημα με βιολογικά τοπικά προϊόντα. Ευχαριστούμε την κ.Ντζούνου Μαρία και το εργαστήριο "Φθία" για την προσφορά βιολογικών σαπουνιών στην ομάδα μας και το κατάστημα "Χύμα και Τσουβαλάτα" για την ενημέρωση σε βιολογικά προϊόντα και τα ευγενικά κεράσματα.

2.3.2022

Οι μαθητές στα πλαίσια του Οικολογικού Σχολείου δραστηριοποιήθηκαν με τη δημιουργία ανθόκηπου στο χώρο του σχολείου.

23.2.2022
Κοτοπούλου Βασιλική

Η ομάδα Αισθητικής και Τέχνης του Οικολογικού Σχολείου διοργάνωσε διαγωνισμό αφίσας. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με εξαιρετικά έργα. 

23.2.2022

Στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής και συγκεκριμένα στο αντικείμενο της αντοχής οι μαθητές πραγματοποίησαν περίπατο κατά την διδακτική τους ώρα στην πεδιάδα του Αφανού. Έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να γυμναστούν ευχάριστα να απολαύσουν τη φύση και την υπέροχη θέα της Λαμίας από ψηλά. Ταυτόχρονα έγινε διαθεματική σύνδεση με τα μαθήματα της Γεωγραφίας και της Βιολογίας σε σχέση με αυτά που παρατηρούσαν.

Μία καινοτόμος δράση που οι μαθητές απόλαυσαν ιδιαίτερα!

1.2.2022

Σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα το Σάββατο 29/01/2022 στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε βράβευση των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Μητρόπολης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μεταξύ των εκπαιδευτικών που βραβεύτηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών ήταν και η εκπαιδευτικός του σχολείου μας η κ. Τριανταφύλλου Νίκη.

1.2.2022

Στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας και στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λαμίας από τις 21/12/2021  έως 28/01/2022. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Το πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και πρόσφερε σημαντικές γνώσεις για την προστασία της υγείας. 

Με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Διευθυντή κ. Δαφνά Ιωάννη, την διεκπεραίωση ανέλαβε η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Τριανταφύλλου Νίκη.

27.1.2022

Στο σχολείο μας συστάθηκε μαθητική επιτροπή διαμεσολάβησης με στόχο την ειρηνική και αποτελεσματική αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, διενέξεων, καυγάδων. Αντιπροσωπευτικά συμμετέχουν 
Γ' τάξη : Ελίνα Σκαμαγκούλη, Μαριάνθη Ντζούνου, Ανέστης Τζιανέτας

Β' Τάξη: Νάντια Γκουτζαμάνη, Ορφέας Μίχας

Α' Τάξη: Λουκάς Ντάνος

13.1.2022

Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης γιορτής-εκδήλωσης με τη συνεργασία της καθηγήτριας Μουσικής, κα Νταλαγεώργου Μαρίνα, που προετοίμασε τη χορωδία, της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, κα Τριανταφύλλου Νίκη με παραδοσιακούς χορούς σε κάλαντα από όλη την Ελλάδα και της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών, κα Μαντοπούλου Στέλλα με εργαστήρι Ζωγραφικής σε γιορτινά μοτίβα. Ανταλλαγή δώρων μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

 

13.1.2022

Επαναχρησιμοποίηση υλικών και κατασκευή χριστουγεννιάτικων  στολιδιών   με την κυρία Μαντοπούλου Στέλλα, εικαστικό του σχολείου μας.

21.12.2021

Μέρες γιορτινές με ανοιχτές καρδιές….

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Σπ. Μουστακλή 6
35100 Λαμία