3ο Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2024
Θέματα: 
2023-2024
Νερό
Απορρίμματα
Φύση και βιοποικιλότητα
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

7.4.2024

Αναφέροντας την εποχή του χειμώνα και κυρίως τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των πτηνών καταλήξαμε πόσο δύσκολη είναι η εύρεση τροφής για τους φίλους μας τα πτηνά. Έτσι,  αποφασίσαμε με τα παιδιά να συνεισφέρουμε και εμείς σε αυτό το δύσκολο έργο και να φτιάξουμε ταϊστρες από ανακυκλώσιμα υλικά. Μετά από κάθε γεύμα μας, τα παιδιά συγκεντρώνουν τα ψίχουλα από το φαγητό τους και γεμίζουν τις ταϊστρες. Η χαρά τους απερίγραπτη! 

31.3.2024
Οικοκώδικας

Στο πλαίσιο συμμετοχής του νηπιαγωγείου μας στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Οικολογικά Σχολεία δημιουργήσαμε τον δικό μας Οικοκώδικα. Κανόνες συμπεριφοράς οικολογικής συνείδησης τόσο για τους μαθητές μας όσο και για την οικογένεια και την τοπική κοινωνία. Ο Οικοκώδικας έχει αναρτηθεί σε εμφανή χώρο στο σχολείο.

To 3o Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου είναι ένα 2/θέσιο νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Πολυκάστρου. Ανήκει στο νομό Κιλκίς και στο Δήμο Παιονίας.

Η ταυτότητα του σχολείου προσδιορίζεται σε πολύ σημαντικό βαθμό από το όραμά του, που καθορίζει τους στόχους, τη φιλοσοφία και τις προτεραιότητές του. Στο επίκεντρο του οράματός μας βρίσκεται το παιδί και οι ανάγκες του για μάθηση. Μαθαίνουμε μέσα από δραστηριότητες που αναπτύσσονται διαθεματικά και με βιωματικό τρόπο, με βάση συγκεκριμένους στόχους. Παράλληλα, στο επίκεντρο του οράματός μας βρίσκεται η ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών.  Αξιοποιώντας μεθόδους ομαδοσυνεργατικής και διερευνητικής, θέτουμε ως στόχο την ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής καθώς και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης. Πρωτίστης σημασίας για το νηπιαγωγείο μας είναι η   διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης, σεβασμού και αλληλοκατανόησης μέσα στην σχολική τάξη. Κάθε χρόνο υλοποιούμε αρκετές «αειφόρες» δράσεις, με σκοπό τη διαμόρφωση πολιτών με περιβαλλοντική συνείδηση και συμπεριφορά. Ακόμη, πραγματοποιούμε συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς και οργανώνουμε εκπαιδευτικές επισκέψεις εντός και εκτός  νομού. Σκοπός όλων των παραπάνω είναι η ενίσχυση της γνώσης των μαθητών/τριών αλλά και το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική και ευρύτερη κοινότητα.

Διεύθυνση: 
Κύπρου 1
61200 Πολύκαστρο