53ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
2018-2019
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

16.3.2018

Μεγάλη μέρα για το σχολείο μας σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018. Οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έκαναν πραγματικότητα έναν μεγάλο σχέδιο που είχαν ετοιμάσει καιρό με τις δικές τους δυνάμεις: να ετοιμάσουν τσάντες ανακύκλωσης με δικής τους σχεδίασης πρωτότυπη μακέτα και να τις μοιράσουν δωρεάν σε όλους τους συμμαθητές τους, 280 συνολικά. Με αυτόν τον τρόπο υλοποίησαν τη μεγαλύτερη καμπάνια ενημέρωσης υπέρ της ανακύκλωσης και υπέρ της μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος του σχολείου που έχουμε κάνει ως τώρα στο 53ο Λύκειο.

4.1.2018

Ξεκινούμε οργανωμένα την ανακύκλωση στο σχολείο μας για πρώτη φορά με ομάδα συντονισμού τους μαθητές και καθηγητές των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου μας. Οι μαθητές ανακυκλώνουν υλικά σε ξεχωριστούς κάδους ανάλογα με το υλικό. Οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε εσωτερικό αίθριο χώρο του σχολείου. Στόχος για το 2018 είναι να ανακυκλώσουμε τουλάχιστον 2 τόνους χαρτιού και μεγάλη ποσότητα πλαστικού, ηλεκτρονικών συσκευών, μπαταριών κτλ.

Το σχολείο μας βρίσκεται στα Σεπόλια, έχει δύναμη 300 περίπου μαθητών και 30 καθηγητών και συμμετέχει σε πολλά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, όπως Εγκεκριμένα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας, τριετές Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας Erasmus+ KA2 σε συνεργασία με 4 ακόμη σχολεία της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Φινλανδίας, τα Προγράμματα "Athens Eco Schools" και "Το Παιδί, η Πόλη και τα Μνημεία" που σχεδίασε και συντονίζει ο Δήμος Αθηναίων και φυσικά δύο από τα Προγράμματα της Ε.Ε.Π.Φ., τα "Οικολογικά Σχολεία" και τις "Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου".

Διεύθυνση: 
Γράμμου 23
10443 Αθήνα