5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη"

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2020-2021
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2021-2022
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2022-2023
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

21.7.2023

Έγινε και φέτος η συγκομιδή μιας πλούσιας θερινής σοδειάς από ντομάτες, κυρίως, και αγγουράκια και προσφέρθηκε στο Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου μας.

 

29.5.2023
σκίτσο

Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος στον 9o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου Κόμικς και Γελοιογραφίας “ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ @PIERCE 2023“ με Θέμα “Άνθρωποι Και Ζώα”.

Το θέμα ευαισθητοποίησε τους μαθητές μας, καθώς διαβάζουμε καθημερινά για κακοποιήσεις και παραμέληση ζώων. Τα έργα τους στην κατηγορία των σκίτσων απεικόνιζαν την αγάπη και την αδυναμία που έχουν τα παιδιά προς τα ζώα τους.

29.5.2023

Φέτος, στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου ασχολήθηκαν με τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Αποφάσισαν να παρουσιάσουν τα σημαντικότερα από αυτά, δημιουργώντας αφίσες, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν και να αφυπνίσουν τους ανθρώπους γύρω μας, ώστε καθένας από εμάς να συμμετάσχει ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων αυτών με τις προσωπικές του δυνάμεις, για να γίνει ο πλανήτης μας ένα καλύτερο μέρος για όλους μας.

27.5.2023

Η σχολική εφημερίδα είναι το δημόσιο βήμα του σχολείου. Ως εκ τούτου αναδεικνύει τη σημασία της ελεύθερης έκφρασης των μαθητών. Τους κάνει πιο δραστήριους και παραγωγικούς, εντός και εκτός του σχολείου, αφού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράσουν τις απόψεις τους σε θέματα που ενδιαφέρουν τους ίδιους στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τον δικό τους, αυθεντικό λόγο.

27.5.2023

Παρουσιάστηκε στους μαθητές όλου του σχολείου το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα του βιολογικού μας κήπου.

8.3.2023

Ένα ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο, πρέπει να αφουγκράζεται την ανάσα της, να συμμετάσχει στα πάθη της....

Με τον δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι μαθητές μας για τον χαμό τόσων νέων ανθρώπων στα Τέμπη, στο μοιραίο δρομολόγιο, ελπίζοντας ότι έτσι δε θα ξεχαστεί τόσο γρήγορα!

http://5gym-ag-parask.att.sch.gr/newsite/index.php/activities/ekpaideftikes/898-tempi-1-3-2023

 

3.3.2023

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, αφού έγινε η συγκομιδή της χειμερινής σοδειάς σε μαρούλια και φρέσκα κρεμμυδάκια, κυρίως, κλήθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου και του Συλλόγου "Αλληλεγγύη"  , για να τους την προσφέρουμε. 

3.7.2022

Τα δωρεάν on-line μαθήματα περιβαλλοντικής δημοσιογραφίας (φωτογραφία, βίντεο, συγγραφή), που διοργανώνει το FEE (Foundation for Environmental Education), Διεθνής Χειριστής των προγραμμάτων: Οικολογικά σχολεία, Μαθαίνω για τα Δάση και Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον, παρακολούθησαν δύο μαθητές του σχολείου μας (Α & Γ΄ Γ/σίου), κατά το σχολ. έτος 2021-22, τον μήνα Νοέμβριο, μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης https://feeacademy.global/. Η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται στα Αγγλικά

Σελίδες

5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη"
Διεύθυνση: 
ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
15341 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ