5ο Γ/σιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη"

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2020-2021
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2021-2022
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

18.7.2021

«Ραντεβού στη σχολική μας αυλή με κηπουρική και τέχνη»

Το πρόγραμμα κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020-21 πραγματοποιήθηκε με δυσκολία λόγω των περιοριστικών μέτρων και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες του τμήματος (Γ2) με την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και υγείας σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες του Υπουργείου.

18.7.2021

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές του Α3 πρότειναν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες της ανάπτυξης της τεχνολογίας δρώντας καθημερινά...

Δείτε εδώ: Πώς μπορώ να αποτρέψω τις αρνητικές συνέπειες της τεχνολογίας στο περιβάλλον, δρώντας καθημερινά...

18.7.2021

Για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021, 5 Ιουνίου, οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας "επανασχεδίασαν" το σχολείο τους, προτείνοντας τρόπους που θα το καταστήσουν πιο "οικολογικό", σε  συνεργασία με το ΚΠΕ Μεσολογγίου. Τις προτάσεις τους μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. 

22.3.2021
Παραδοσιακές συνταγές του '21 (ΙΙ)

Στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπ/σης "Παραδοσιακές Συνταγές του 1821 - Ανακύκλωση Διατροφής και Κλιματική Αλλαγή", έγινε η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών μας του τμήματος Α2, για τις παραδοσιακές συνταγές του 1821.

6.2.2021
Η περιβαλλοντική ομάδα

Την Παρασκευή 5-2-21, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Ραντεβού στη Σχολική μας αυλή με Κηπουρική & Τέχνη", που εφαρμόζεται για το Σχολ.Έτος 2020-21, το Γ2 τμήμα που συμμετέχει στο πρόγραμμα, συγκέντρωσε μαρούλια - σαλάτες  και κρεμμυδάκια, τα οποία καλλιεργούμε βιολογικά στον λαχανόκηπο του Σχολείου, και τα πρόσφερε στο Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

6.2.2021

Αξιοποιώντας τους τοίχους γύρω από τον λαχανόκηπο του σχολείου μας και θέλοντας να δώσουμε ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την επιθυμία, ιδίως, της νέας γενιάς των μεγαλουπόλεων να ζουν κοντά σε ένα πιο φυσικό περιβάλλον, με τη βοήθεια του Δ/ντή του σχολείου και του καθηγητή των Καλλιτεχνικών, δημιουργήσαμε τη ζωγραφιά που βλέπετε στη φωτογραφία.

Ένας έφηβος, κάτοικος μεγαλούπολης, τραβάει με το χέρι του το γκρίζο που τον περιβάλλει και φέρνει αυτό που επιθυμεί να έχει: έναν γαλάζιο ουρανό, ένα καταπράσινο περιβάλλον, έναν φωτεινό ήλιο! 

3.10.2020
Οικοκώδικας
  • Με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του λαχανόκηπου, στο σχολείο μου, αναδεικνύω τη σημασία που έχουν τα βιολογικά προϊόντα
  • Τα βιολογικά προϊόντα εγγυώνται καλύτερη ποιότητα ζωής, λόγω της απουσίας λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, ορμονών και άλλων χημικών ουσιών
  • Τα βιολογικά προϊόντα αποτελούν ασπίδα προστασίας, καθώς η ποιότητά τους πιστοποιείται από αρμόδιους οργανισμούς,  διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά, τη γεύση και το άρωμά τους,  σέβονται το περιβάλλον.
  • Ενθαρρύνω την οικογένειά μου να αγοράζει και να καταναλώνει βιολογικά προϊόντα.
26.2.2020
Διαχείριση απορριμάτων

Το πρόγραμμα "Διαχείριση απορριμάτων-Ανακύκλωση....αλλάζοντας συμπεριφορές, αλλάζουμε το κλίμα" παρακολούθησαν όλα τα τμήματα του σχολείου μας διαδοχικά, από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και αυριανών πολιτών για ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον.

24.1.2020
Ένα πράσινο σχολείο

Από την αρχή της ίδρυσης του σχολείου μας (2002), βασικό μέλημα των καθηγητών και των μαθητών του, ήταν να έχουν ένα σχολείο, όπου θα είναι ισχυρή η παρουσία του πράσινου και της φύσης. Και πρώτα απ΄όλα μιας αυλής με πράσινο.

Μια πράσινη σχολική αυλή προσφέρει μια ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν ένα υγιές υπαίθριο περιβάλλον στο πλαίσιο της καθημερινής τους ζωής. Μια αυλή που θα περιελάμβανε κήπο με λαχανικά, δέντρα, λουλούδια κ.ά. 

17.1.2020
Κάδος ανακύκλωσης

Το σχολείο μας, φέτος, απέκτησε τρεις κάδους απορριμάτων, κατάλληλους για ανακύκλωση. 

Ο κάδος ανακύκλωσης είναι ένας κάδος αποκομιδής υλικών, που χρησιμοποιείται για τη συγκράτηση ανακυκλώσιμων υλικών, προτού μεταφερθούν σε κέντρα ανακύκλωσης. Οι κάδοι ανακύκλωσης υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, για χρήση εντός και εκτός των σπιτιών, των γραφείων και των μεγάλων δημόσιων εγκαταστάσεων. Τα ξεχωριστά δοχεία συχνά παρέχονται για χαρτί, τσίγκινα ή αλουμινένια κουτάκια και γυάλινα ή πλαστικά μπουκάλια.

Σελίδες

5ο Γ/σιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη"
Διεύθυνση: 
ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
15341 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ