Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
2022
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2015-2016
Σχολική Αυλή
2016-2017
Σχολική Αυλή
Litter Less
2017-2018
Απορρίμματα
Φύση και βιοποικιλότητα
2018-2019
Απορρίμματα
Θάλασσες και Ακτές
2019-2020
Σχολική Αυλή
2020-2021
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2022-2023
Αειφόρο Σχολείο
2023-2024
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

21.6.2024

Τα παιδιά της ΣΤ' τάξης συμμετέχοντας στις δράσεις της διεθνούς εκστρατείας Global Action Days αποφάσισαν να ομορφύνουν την είσοδο του σχολείου τους, φυτεύοντας πανέμορφα λουλούδια, μαργαρίτες αζαλέες και μικρές ελιές, φροντίζοντας καθημερινά για την περιποίησή τους .

21.6.2024

Ενημερώθηκαν και συμμετείχαν στην Ώρα της Γης, που είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς, να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, για να εξοικονομείται ενέργεια.

21.6.2024

Σύλλεξαν πλαστικά καπάκια από την αρχή της χρονιάς με σκοπό να προσφέρουν στον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων ατυχημάτων ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή» πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα και χυμούς . Με τα καπάκια αυτά θα μπορέσει ο σύλλογος να προσφέρει αναπηρικά αμαξίδια σε παιδιά με κινητικά προβλήματα . Φυσικά συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη χαρά και όρεξη και επιθυμία να συμπαρασύρουμε σε αυτήν την προσπάθειά τους όλους τους μαθητές του σχολείου.

21.6.2024

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης πήραν μέρος στον διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών που διοργανώνει η Εταιρεία Ανακύκλωσης ΑΦΗΣ με στόχο τη συλλογή μπαταριών αλλά και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τα ωφέλη της ανακύκλωσης.

21.6.2024

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων, αξιοποίησαν την πλατφόρμα της Google με και ειδικότερα την δυνατότητα τρισδιάστατης αναπαράστασης ζώων. Με αυτό τον τρόπο είχαν την δυνατότητα να «συναντήσουν» ζώα από κοντά, να μελετήσουν τα χαρακτηριστικά τους και να αναρωτηθούν για το πώς αυτά συμβάλλουν στην επιβίωσή τους. Ακόμα, ευαισθητοποιήθηκαν στο ζήτημα της κακοποίησης ζώων και της δυνατότητες παρέμβασης που υπάρχουν. Τέλος, ενημερώθηκαν για τις οργανώσεις που προστατεύουν τα ζώα.

21.6.2024

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φιλαναγνωσίας οι μαθητές επεξεργάστηκαν το λογοτεχνικό βιβλίο «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σε ένα γάτο να πετάει». Μέσα από το κείμενο, τα παιδιά έμαθαν την αξία της συνεργασίας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και το πόσο έντονα μπορεί να επηρεάσει η ανθρώπινη συμπεριφορά το οικοσύστημα.

21.6.2024

Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους υποδέχτηκαν στον χώρο του σχολείου μας, τη Διεπιστημονική Ομάδα Παρέμβασης με τη Βοήθεια Σκύλου "Κυνός Νους - Μελάμπους", η οποία πραγματοποίησε εκπαιδευτική δραστηριότητα με σκοπό την ευαισθητοποίηση απέναντι στα ζώα παρέμβασης και γενικότερα στα ζώα συντροφιάς.

21.6.2024

Επισκέφθηκαν το πανέμορφο ενυδρείο των εγκαταστάσεων XPLORE και έμαθαν για την θαλάσσια ζωή.

21.6.2024

Επισκέφθηκαν το Κέντρο Γαία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία προβολή στον θόλο του του μουσείου για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε όλον τον πλανήτη λόγω της κλιματικής αλλαγής και έτσι να αποκτήσουμε μια πολύ ζωντανή εικόνα για το πόσο επείγει να αλλάξουμε όλοι συνήθειες που επηρεάζουν τη ζωή στον πλανήτη . Στη συνέχεια ξεναγηθήκαν στην έκθεση Κλιματική Αλλαγή.

15.6.2024

Στο τέλος μιας πολύ δημιουργικής χρονιάς τα παιδιά του Στ 2 του Α΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου, με τα χρήματα που μάζεψαν στον κουμπαρά της  τάξης τους, υιοθέτησαν δύο αρκουδίτσες, την Μάρθα και τον Κούπερ,  από την φιλοζωική οργάνωση Αρκτούρος με την οποία συνεργάζεται το σχολείο τους για πολλά χρόνια , δείχνοντας και έμπρακτα την αγάπη τους για τη φύση και τα υπέροχα πλάσματά της.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Λ.Μαραθώνος 1
14569 Διόνυσος