Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Εύβοιας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

8.7.2019

Οι μαθητές με τη βοήθεια της Συντονίστριας εκπ/κού , Τσελίκα  Χριστούλας, δημιούργησαν κανόνες οικοκώδικα που αναφέρονται σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος.Μάλιστα, προτίμησαν να φτιάξουν τους κανόνες σαν ποιηματάκι. Ο Οικοκώδικας βγήκε σε αφίσα και αναρτήθηκε σε εμφανές σημείο του Σχολείου, προς ενημέρωση όλων των μαθητών και όχι μόνο!

19.6.2019

Παρουσίαση Περιβαλλοντικού προγράμματος                                                      στο Δημ.  Σχ.  Ωρεών

21.5.2019

Η  Υπεύθυνη του προγράμματος εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα παιχνίδι με 70 κάρτες, που περιέχουν  οι μισές, βασικά χαρακτηριστικά για τα βότανα και τα Αρωματικά φυτά και οι άλλες μισές φωτογραφία των φυτών αυτών.

Οδηγίες παιχνιδιού

Το παιχνίδι παίζεται με μορφή «memory» αλλά και όπως τα χαρτιά

Σχετικά με το πρώτο, τοποθετούμε τις κάρτες από την ανάποδη και ανοίγουμε ανά ζεύγη κείμενο και  σχετική φωτογραφία.(2 ομάδες από 35 κάρτες, συντεταγμένες σε 7 πεντάδες ή 5 εφτάδες σε κάθε ομάδα. Στην αρχή μπορεί να τοποθετηθούν πιο λίγες κάρτες

10.4.2019

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ  ΓΛΑΣΤΡΑΣ» 

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΕΩΝ

 

23.2.2019
κόβουμε τα σχέδια που θα χρησιμοποιήσουμε

Η   κ. Κική, φίλη της Δ/ντριας πουείναι Υπεύθυνη του προγράμματος, έδειξε στους μαθητές βήμα-βήμα την τεχνική decoupaz πάνω σε γυαλί. Χρησιμοποιήσαμε αστάρι, λευκό χρώμα,σχέδια με βότανα ειδικά για την τεχνική αυτή και λούστρο.

23.2.2019

Στην αυλή του σχολείου μας, κοντά στον κήπο, οι μαθητές παρασκεύασαν κεραλοιφή, χρησιμοποιώντας λάδι  στο οποίο είχαν βάλει 2 μήνες πριν άνθη καλέντουλας, αφού πρόσθασαν  και αγνό κερί μέλισσας. Ο  κάθε μαθητής πήρε το δικό του βαζάκι.

5.12.2018
εφαρμόζουμε σε κοτετσόσυρμα λουλούδια από πλαστικά μπουκάλια

 Για δεύτερη χρονιά και φέτος,ασχοληθήκαμε με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της Αυλής του Σχολείου μας. Χρησιμοποιήσαμε ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και υλικά της φύσης και με φαντασία και έμπνευση δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικα φωτιστικά.Ακόμη στολίσαμε ένα κυπαρίσσι με μεγάλες μπάλες αλλά και σε μια εικαστική παρέμβαση με χρώμα χριστουγέννων,κρεμάσαμε τα αστέράκια μας, αφού το Σχολείο συμμετέχει στην φιλανθρωπική δράση"Make A  Wish"(Κάνε Μια Ευχή Ελλάδας).

Καλά  Χριστούγεννα με Αγάπη και Δημιουργία!

4.11.2018

  Συνεχίζοντας για 2η συνεχή χρονιά, το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Η  Αυλή των Χρωμάτων και των Αρωμάτων», το οποίο έλαβε πέρσι 2 βραβεία,η Περιβαλλοντική ομάδα του Σχολείου μας, παρασκεύασε σαπούνι στην αυλή του Σχολείου με τη ψυχρή μέθοδο.

Με αφορμή λοιπόν, την ενότητα του προγράμματος: «βότανα και αρωματικά φυτά» και τον βραχόκηπο που έχει δημιουργηθεί στον κήπο μας με κάποια από αυτά, οι μαθητές  χρησιμοποιώντας αγνό ελαιόλαδο, απιονισμένο νερό και αιθέραια έλαια λεβάντας, με ενθουσιασμό και αγάπη έφτιαξαν το δικό τους σαπούνι.

13.5.2018

 Μεταφέραμε χώμα με τη βοήθεια τσάπας του δήμου μας(ευχαριστούμε τον κ. Κυριάκο Βογιατζή, Αντιδήμαρχο του χωριού μας που μερίμνησε για αυτό) και μεγάλα βράχια. Στρώσαμε το χώμα , τοποθετήσαμε σπασμένες γλάστρες για διακόσμηση, φυτέψαμε αρωματικά φυτά αλλά και άλλα καλλωπιστικά για να δώχουν χρώμα και στο τέλος οριοθετήσαμε το χώρο για να συγκρατείται το χώμα από τη βροχή.Επίσης βάλαμε και ταμπελάκια με τα ονόματα των φυτών.

 

29.3.2018
έκθεση  φωλιάς

 Σήμερα 29/3/2018 έγινε η βράβευση της καλύτερης φωλιάς στα πλαίσια του διαγωνισμού για την κατασκευή φωλιάς για τα πουλιά,  που διενεργήθη στο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών από την Περιβαλλοντική ομάδα της Δ΄τάξης που υλοποιούν το περ. πρόγραμμα: «Η  Αυλή των Χρωμάτων και των Αρωμάτων» . Τη διαδικασία ανέλαβε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 6 μαθητές (έναν από κάθε τάξη),δύο εκπ/κοί  και ένα μέλος του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Το  έργο της ήταν ιδιαίτερα δύσκολο διότι όλες οι φωλιές ήταν εξαιρετικές.  Η  έναρξη του διαγωνισμού έγινε στις 5 Φεβρουαρίου και η λήξη στις 20 Μαρτίου.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Ωρεοί
34012 Εύβοια