Δημοτικό Σχολείο Σχολή Καραβάνα

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2002
Θέματα: 
2017-2018
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

25.6.2019

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης της Σχολής Καραβάνα στο πλαίσιο της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης της Actionaid (8 – 12/4/2019) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης (22 Απριλίου) πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης μια πορεία διαφορετική από τις άλλες!

25.6.2019

Η Σχολή Καραβάνα σε συνεργασία με την εταιρία TexCycle αποφάσισε την τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στον προαύλιο χώρο του σχολείου αποτελώντας το μοναδικό σχολείο στην πόλη που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια διεύρυνσης της έννοιας της ανακύκλωσης που μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος. Οι μαθητές πλέον έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώσουν ρούχα, τσάντες, παπούτσια, αξεσουάρ και υφασμάτινα είδη σπιτιού τα οποία δεν χρειάζονται πλέον συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

25.6.2019

Εκπρόσωποι από τους «Πράκτορες του Πλανήτη» επισκέφθηκαν τη «Σχολή Καραβάνα» . Οι ήρωες του λογοτεχνικού βιβλίου «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη», που επεξεργάστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Παιδικής Λογοτεχνίας, παρουσιάστηκαν με διαδραστικό τρόπο στους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι συμετείχαν σε πολλά βιωματικά παιχνίδια. Αρχικά, οι μαθητές απέκτησαν πρακτορική ταυτότητα και κωδική ονομασία. Έπειτα ακολούθησε πληθώρα δοκιμασιών με οικολογικό περιεχόμενο προβληματισμού.

25.6.2019

Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης στα πλαίσιο της ενασχόλησης τους με το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αειφορίας, επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου – Τρικκαίων, όπου συμμετείχαν στο ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

5.2.2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Κισσάβου Ελασσόνας όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο «Μονοπάτια της πέτρας και του δάσους στον Κίσσαβο». Οι μαθητές της Γ΄ τάξης ενημερώθηκαν σχετικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Κισσάβου και των δασωδών περιοχών του έχοντας την ευκαιρία να δουν από κοντά τα όσα συζητήθηκαν μέσα από ένα μοναδικό περίπατο στο Μεταξοχώρι Λάρισας. 

5.2.2019

Oι μαθητές της Γ΄τάξης επισκεφθήκαν τον αύλειο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Το πράσινο που περιβάλλει το λόφο του Μεζούρλου αποτέλεσε το ιδανικό περιβάλλον για να στηθεί ένα διασκεδαστικό παιχνίδι υπό την καθοδήγηση των βαθμοφόρων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Λάρισας. Οι βαθμοφόροι μίλησαν στους μαθητές για την αξία και τη χαρά που κρύβει το παιχνίδι στη φύση καθώς και το σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύουμε κάθε φορά που αυτή μας «φιλοξενεί».

5.2.2019

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης ενημερώθηκαν  σχετικά με τη σημασία επιλογής των δέντρων, τα οποία στολίζουμε τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων. Ειδικότερα, έμαθαν ότι η επιλογή φυσικών ελάτων είναι προτιμότερη σε σχέση με την επιλογή τεχνητών, για λόγους περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κατανάλωσης φυσικών πόρων και επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία.

31.1.2019

Οι μαθητές καθημερινά φροντίζουν για την καθαριότητα των χώρων του σχολείου.

Η  Δ τάξη τοποθέτησε πινακίδες με περιβαλλοντικά μηνύματα στην αυλή του σχολείου, με στόχο  την ενίσχυση του σεβασμού και της αγάπης προς το περιβάλλον. 

31.1.2019

Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού, επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας όπου ενημερώθηκαν για τη συνδρομή του Ινστιτούτου στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας και για τη σημασία της ερευνητικής διαδικασίας στη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, αφυπνίστηκαν γύρω από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η χρήση λιπασμάτων στην καλλιέργεια φυτών και αντιλήφθηκαν τη σημασία υιοθέτησης οικολογικών τρόπων σποράς και λίπανσης των φυτών.

31.1.2019

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Φυτώριο του Δήμου Λαρισαίων όπου ενημερώθηκαν για τη σημασία του πρασίνου στη ζωή μας, το ρόλο και τη λειτουργία του αστικού πρασίνου για τους πολίτες και τη σημασία διατήρησης αλλά και επαύξησής του. Επιπλέον, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους τρόπους αναπαραγωγής των φυτών και τις συνθήκες ανάπτυξής.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
6ο χλμ Περιφερειακής Οδού Λαρίσης Τρικάλων
415 00 Λάρισα