Δημοτικό Σχολείο Σχολή Καραβάνα

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2002
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Αειφόρο Σχολείο
2018-2019
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2019-2020
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2020-2021
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

10.3.2020

Οι μαθητές της Σχολής Καραβάνα συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Μπορούμε», https://www.boroume.gr με τίτλο  «Μπορούμε στο σχολείο». Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την σπατάλη του φαγητού και συνεπώς στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

10.3.2020

 

Οι μαθητές της Στ τάξης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον  αρχιτέκτονα κ. Μόρα Αντώνιο σχετικά με το θέμα  της πράσινης ανάπτυξης και τις εφαρμογές αυτής στην αρχιτεκτονική σύγχρονων κτιρίων. Αρχικά, τέθηκαν ερωτήματα γύρω από το πώς ξεκίνησε η ανάγκη του ανθρώπου για επιβίωση και κατ’ επέκταση για στέγη κάνοντας μια αξιοσημείωτη ιστορική αναδρομή σε διάφορα είδη κατοικιών που ανα τους αιώνες κατασκεύαζε ο άνθρωπος σε διάφορα μέρη της Γης.

10.3.2020

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σημασία του νερού παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του σχολείου μας από τη ΔΕΥΑ Λάρισας. Οι υπεύθυνες ενημέρωσαν τα παιδιά για την προέλευση του νερού που πίνουμε, για τον τρόπο καθαρισμού και διανομής του στην πόλη, όπως και για τη λειτουργία των δικτύων ομβρίων υδάτων και αποχέτευσης. Μέσα από βίντεο και κουίζ είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη σημασία του νερού στη ζωή του ανθρώπου.Στη  συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι και οι οικογένειές τους μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμησή του.

21.1.2020

Μια ιδιαίτερη μέρα αποτέλεσε για εμάς η παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με Θέμα του φετινού εορτασμού (2019): «Υγιεινός Τρόπος Διατροφής για την εξάλειψη της πείνας».

10.1.2020

Στο σχολείο μας, όπως και τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές έτσι και φέτος, συστάθηκε περιβαλλοντική μαθητική επιτροπή η οποία αναδείχθηκε μέσω εκλογικής διαδικασίας. Κάθε τμήμα του σχολείου μας εκπροσωπείται από δύο οικολογικούς αντιπροσώπους. Η επιτροπή έχει μηνιαίες συναντήσεις ώστε να αναδειχθούν τυχόν θέματα αλλά και να προταθούν ιδέες σχετικά με δράσεις. 

10.1.2020

Μια ιδιαίτερα σημαντική πράξη προστασίας του περιβάλλοντος είναι και η ανακύκλωση αποβλήτων ελαιούχων υλών (τηγανέλαιο κ.α.) που λαμβάνει χώρα στη Σχολή Καραβάνα. Κατά τη διάρκεια όλου του τριμήνου οι μαθητές όλων των τάξεων πρόσφεραν  χρησιμοποιημένο τηγανέλαιο με σκοπό την ενεργειακή  αξιοποίηση της απόβλητης και υπολειμματικής ελαιούχου βιομάζας το οποίο οδηγείται σε μονάδες παραγωγής βιοντίζελ σε διάφορα σημεία της χώρας μας.

10.1.2020

Η Γ΄ Τάξη επισκέφτηκε το 1° πανευρωπαϊκά «KINHTO ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» το οποίο έχει αναπτυχθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

10.1.2020

Οι μαθητές της Γ’  τάξης συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Ενημέρωσης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ΔΡΥΑΣ, με θέμα τον Πηνειό ποταμό.  Η συνάντηση των μαθητών με τις εθελόντριες του Κέντρου έγινε σε ένα πανέμορφο φυσικό σκηνικό, στην όχθη του ποταμού Πηνειού.

25.6.2019

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης της Σχολής Καραβάνα στο πλαίσιο της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης της Actionaid (8 – 12/4/2019) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης (22 Απριλίου) πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης μια πορεία διαφορετική από τις άλλες!

25.6.2019

Η Σχολή Καραβάνα σε συνεργασία με την εταιρία TexCycle αποφάσισε την τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στον προαύλιο χώρο του σχολείου αποτελώντας το μοναδικό σχολείο στην πόλη που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια διεύρυνσης της έννοιας της ανακύκλωσης που μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος. Οι μαθητές πλέον έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώσουν ρούχα, τσάντες, παπούτσια, αξεσουάρ και υφασμάτινα είδη σπιτιού τα οποία δεν χρειάζονται πλέον συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
6ο χλμ Περιφερειακής Οδού Λαρίσης Τρικάλων
415 00 Λάρισα