ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ-Δημοτικό

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
2019-2020
Αειφόρο Σχολείο
2020-2021
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2021-2022
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

1.6.2022

 Το σχολείο μας απέκτησε SUPER ήρωες!

Κανείς μας δεν είχε φανταστεί πως μια μερίδα φαγητού που κατέληξε στον κάδο απορριμμάτων μπορεί να γίνει...αιτία ενός μεγάλου κακού! Κι όμως η σαλάτα που αποφάσισες να πετάξεις - γιατί δε σου πολυάρεσε- μπορεί να αυξήσει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, να συμβάλει στο πρόβλημα λειψυδρίας και πολλά ακόμα που ούτε έχεις φανταστεί! Οι μαθητές μας αποφάσισαν να μελετήσουν το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και να ενημερώσουν τους πολίτες για το θέμα μέσα από μια σειρά κατασκευών και παιχνιδιών!

25.5.2021

Για μία ακόμη φορά η περιβαλλοντική επιτροπή του σχολείου μας οργάνωσε μια εκστρατεία ενημέρωσης με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση. Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση των νέων κάδων ανακύκλωσης στον χώρο της σχολικής αυλής. Όλοι οι μαθητές από την Α' εώς και τη Στ' τάξη ενημερώθηκαν για τα υλικά που μπορούν να τοποθετηθούν στους κάδους, τον σωστό τρόπο χρήσης αλλά και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Στο τέλος, η επιτροπή δώρισε σε κάθε τμήμα μια χειροποίητη αφίσα ως συνεχή υπενθύμιση της αξίας της ανακύκλωσης!
 

17.10.2020

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων (World Food Day), γνωστή στη χώρα μας κυρίως ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10), οι μαθητές μας δημιούργησαν "Το Σπίτι της Καλής Διατροφής"! Στο Σπίτι αυτό κατοικούν μόνο οι τροφές που προσφέρουν στον άνθρωπο πολύτιμα στοιχεία για την ανάπτυξή του!

Τα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ» βρίσκονται από το 1974 στην πρωτοπορία της Εκπαίδευσης, και με το σημαντικό τους έργο, ακολουθώντας συνεχώς ανοδική πορεία, έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας μας.

Ως το 1988 λειτουργούσαν υπό την επωνυμία ΣΧΟΛΗ «Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ». Από το 1988 και μετά λειτουργούν υπό τη σημερινή επωνυμία και περιλαμβάνουν Βρεφικό Σταθμό, Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και Ωδείο.

Σχολείο λίγων μαθητών στην αρχή, μπόρεσε στη συνέχεια – προπορευόμενο πάντα της εποχής του – να συναγωνιστεί τα αρχαιότερα και πιο ιστορικά ιδιωτικά σχολεία, που λειτουργούσαν και λειτουργούν στην Αττική, και να ισχυροποιήσει την παρουσία του στον χώρο της Εκπαίδευσης. Σήμερα στεγάζεται σε συγκρότημα διδακτηρίων στην Αργυρούπολη και σε έκταση 5000 m2 με 40 άνετες και φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας εφοδιασμένες με διαδραστικό πίνακα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικοχημείας και πληροφορικής, αίθουσα καλλιτεχνικών, αίθουσα μουσικής με 15 αρμόνια και άλλα μουσικά όργανα, κλειστό γυμναστήριο ju jitsu, θέατρο άρτια εξοπλισμένο, δανειστική βιβλιοθήκη, γήπεδα πολλαπλής άθλησης (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου και χάντμπολ), 2 κλειστά γυμναστήρια, αίθουσα πολυμέσων, εποπτικά και άλλα μέσα διδασκαλίας.

Διεύθυνση: 
Αβέρωφ 12-14
16452 Αργυρούπολη