Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

25.5.2022

Σαν μικροί οικολόγοι αποφασίσαμε να γράψουμε συνθήματα πάνω σε πλακάτ όπως «Ναι στην ανακύκλωση» «Όχι στην ρύπανση» «Μπορούμε να ζήσουμε μαζί» « Όχι φωτιά στα δάση» κ.λπ, για να θυμίζουμε στους φίλους, στους συγγενείς και γενικά σε όλον τον κόσμο πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε το περιβάλλον μας!!!

25.5.2022

Ευχαριστούμε πολύ την Κυρία Άννα Μακαρώνα, μητέρα του συμμαθητή μας Μηνά, που με την δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική της ματιά μας έφτιαξε αυτοκόλλητα με θέμα την ανακύκλωση. Μόλις τοποθετήσαμε τα αυτοκόλλητα στους κάδους αρχίσαμε να ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια... και κάπως έτσι μάθαμε πως να μην σπαταλάμε όλα τα αγαθά που μας δίνει η Γη!!!

4.5.2022

Με το πλατύ του χαμόγελο και την μεγάλη του γενναιοδωρία μας περίμενε σήμερα το πρωί (03/05/2022) στο φυτώριο του ο κύριος Σταύρος Γαργουλάκης, μπαμπάς του συμμαθητή μας Γιάννη.

Τι ομορφιά, τι χρώματα, τι μυρωδιές!!! Δεν ξέραμε τι να πρωτό-διαλέξουμε!! Διαλέξαμε βότανα που μοσχοβολούσαν για να γίνει ακόμα πιο όμορφος ο βοτανόκηπος μας (μέντα, ρίγανη, φλισκούνι, βασιλικός, δεντρολίβανο, λεβάντα) και μάθαμε πώς να τα φροντίζουμε. 

29.4.2022

Για να δώσουμε χρώμα, άρωμα και ομορφιά στην αυλή μας, φυτέψαμε τον Νοέμβριο βολβούς (φρέζιες, τουλίπες, ζουμπούλια). Αφού τις ποτίζαμε και τις παρατηρούσαμε ήρθε η ώρα επιτέλους να τις δούμε να ανθίζουν Κοίταξτε πόσο έχουν ομορφύνει την αυλή μας!!!

28.4.2022

Μαθαίνοντας περισσότερα για το περιβάλλον μας και πώς να το προστατεύουμε, αποφασίσαμε να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο την αυλή μας φυτεύοντας λουλούδια σε γλάστρες..."διαφορετικές"! Σαν "Μικροί Οικολόγοι Εν Δράσει" έχουμε καταλάβει πάρα πολύ καλά πόσο χρήσιμη είναι η ανακύκλωση για το περιβάλλον και στη φύση. Έτσι λοιπόν κρατήσαμε πλαστικά μπετονάκια που είχε αδειάσει το περιεχόμενό τους, τους αλλάξαμε χρήση μεταμορφώνοντάς τα σε χαριτωμένες "γλαστρο-φατσούλες" και φυτέψαμε μέσα τους πολύχρωμα λουλούδια.

28.4.2022

Η αυλή του σχολείου μας είναι το ιδανικό μέρος για βιωματική μάθηση και...πειραματισμό! Στο πλαίσιο λοιπόν του Σχεδίου Εργασίας μας, "Μελέτη Περιβάλλοντος", μαθαίνοντας για την ανακύκλωση και τι υλικά είναι φιλικά ως προς το χώμα -και γενικότερα ως προς το περιβάλλον- αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πείραμα. Πήραμε γλαστρούλες, στην μια φυτέψαμε κομμάτια απο χαρτί, στην άλλη κομμάτια από πλαστικό και στην τελευταία φλούδες πατάτας. Και τώρα περιμένουμε με αγωνία τι πρόκειται να συμβεί μετά από τρεις μήνες...

28.4.2022

Η αυλή του σχολείου μας έχει ψηλές Λεύκες και έτσι πολλά κοτσίφια, κόρακες και περιστέρια εχουν χτίσει τις φωλιές τους πάνω στα κλαδιά τους. Καθημερινά απολαμβάνουμε τα κελαηδίσματά τους και κατά καιρούς έχουμε φροντίσει πουλάκια που είτε έπεσαν από τη φωλιά τους είτε τα "πήρε" ο δυνατός αέρας. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ταϊστρα απο ανακυκλώσιμα υλικά ώστε τα πουλιά της αυλής μας να βρίσκουν όλο το χρόνο την τροφή τους!

28.4.2022

Και καθώς οι εποχές διαδέχονται η μία την άλλη, οι δράσεις στην αυλή μας συντονίζονται με τις εναλλαγές της φύσης. Αφού  καθαρίσαμε τις ζαρντινιέρες από τα αγριόχορτα και ο,τι είχε απομείνει απο τον Φθινοπωρινό μας Λαχανόκηπο, φυτέψαμε τα καλοκαιρινά λαχανικά μας (αγγούρι, ντομάτα, πιπεριά, κολοκύθι, μελιτζάνα). Θα τα φροντίζουμε κάθε μέρα, θα τα ποτίζουμε και περιμένουμε με αγωνία ποτε θα μεγαλώσουν!

22.2.2022

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Εργασίας μας "Μελέτη Περιβάλλοντος", μοιραζόμαστε σε Ομάδες Παρατήρησης και μελετούμε, καταγράφουμε, πειραματιζόμαστε και μαθαίνουμε απίθανα πράγματα για τη φύση και το περιβάλλον γύρω μας.

Έτσι λοιπόν φυτέψαμε τον Φθινοπωρινό μας Λαχανόκηπο...πατζάρια, πράσο, καρότα, μαϊντανό, μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, σπανάκι! Χρησιμοποιήσαμε το κομπόστ από την αυλή μας μας και "πρασινίσαμε" ακόμη περισσότερο το σχολείο μας! 

21.2.2022

Στο πλαίσιο της δράσης μας "Πράσινη Ομάδα ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ: Μικροί Οικολόγοι εν Δράσει" μαθαίνουμε και κάνουμε πολλά πράγματα για την προστασία του πλανήτη μας ξεκινώντας, από που αλλού...; Μα φυσικά από την αυλή του σχολείου μας!

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Νιργιανού 1 και Ανθέων
71409 Ηράκλειο