Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Άξιον Εστί

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
2022
2024
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Νερό
Απορρίμματα
Litter Less
2017-2018
Απορρίμματα
2018-2019
Φύση και βιοποικιλότητα
2019-2020
Σχολική Αυλή
2020-2021
Μετακινήσεις - μεταφορές
2021-2022
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2022-2023
Φύση και βιοποικιλότητα
2023-2024
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

16.7.2017

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας της Β΄ Δημοτικού, τα παιδιά ζήτησαν από τους συμμαθητές τους, για έναν διαγωνισμό κατασκευής, να φτιάξουν είτε ατομικά είτε σε ομάδες, τα δικά τους Ρομπότ. Τα ρομπότ αυτά, ήταν όλα φτιαγμένα με "άχρηστα" υλικά, υλικά που θα πήγαιναν σε μια οποιαδήποτε χωματερή και θα μόλυναν το περιβάλλον. Τα παιδιά τα αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο φτιάχνοντας εξαιρετικά έργα τέχνης τα οποία πλέον στολίζουν μοναδικά το σχολείο μας.

16.7.2017

Μέσα από έναν ιδιαίτερο περίπατο στα μονοπάτια του Πηλίου, συναντήσαμε τις μοναδικές ομορφιές του, συζητήσαμε για τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας, αναζητήσαμε τις κρυμμένες ιστορίες και τους μύθους του βουνού. Συλλέξαμε πληροφορίες και δεδομένα από την προσεκτική παρατήρηση της ζωής του δάσους και μάθαμε έτσι πολλά και χρήσιμα πράγματα γι αυτό.

16.7.2017

Αφού μιλήσαμε για τον κύκλο του νερού και τη σημασία της προστασίας του με κάθε μέσο, ανακαλύψαμε στο σχολείο μας την πορεία του και έναν μοναδικό τρόπο αξιοποίησης της ροής του.

16.7.2017

"Η φυσική δόμηση είναι ένας αρκετά νέος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια δομική προσέγγιση προσανατολισμένη στη χρήση φυσικών, τοπικών, προσεκτικά επιλεγμένων ή και ανακυκλωμένων υλικών, απλών εργαλείων και τεχνικών.

16.7.2017

Θέλοντας να αναδείξουμε τη χλωρίδα του Πηλίου, φτιάξαμε μέσα στο σχολείο το δικό μας βοτανόκηπο. Αναζητήσαμε την ιστορία και τη σημασία του κάθε φυτού/βοτάνου, μιλήσαμε για τη μυθολογική τους διάσταση, γνωρίσαμε όσα από αυτά δεν είχαμε συναντήσει, ασχοληθήκαμε με τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους και τέλος, δημιουργήσαμε με όλη μας την αγάπη το δικό μας βοτανόκηπο!!!

16.7.2017

Οι μαθητές του σχολείου, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, αποφάσισαν να λάβουν δράση και να περιποιηθούν, όσο περισσότερο μπορούν, την παραλία του Αναύρου, στον Βόλο. Παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, τα παιδιά μάζεψαν σκουπίδια και ενημέρωσαν τους περαστικούς και τη σημασία της φροντίδας και της προστασίας των παραλιών.

Όταν η εκπαίδευση γίνεται παιδεία, η Αισθητική και η Κουλτούρα καλλιεργούνται για να γίνουν Πολιτισμός. Τα παιδιά, η μόνη μας ΕΛΠΙΔΑ!

Η τέχνη είναι ο ΤΡΟΠΟΣ, ίσως ο μόνος ΔΡΟΜΟΣ των σχέσεων. H σχολική κοινότητα μία τεράστια ΣΥΜΦΩΝΙΑ και ΟΡΧΗΣΤΡΑ που εκτελεί καθημερινά παρτιτούρες εκπαιδευτικών δράσεων. Συνεργασίας - Ομαδικότητας - Επικοινωνίας - ΕΚΦΡΑΣΗΣ Δημιουργικότητας, γνωριμίας με τη μνήμη και το ρυθμό του πνεύματος, της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής, της συναισθηματικής νοημοσύνης, της ατομικότητας, της επικοινωνίας, της οικογένειας, της κουλτούρας και των κοινωνικών κανόνων.

Πρωταγωνιστές της ορχήστρας: παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς! Μαέστρος της ορχήστρας: η ενέργεια της αγάπης και  μουσικά μας όργανα: αξίες και συναισθήματα!

Διεύθυνση: 
Προφήτη Ηλία 12, Άλλη Μεριά
38500 Βόλος