Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

3.12.2019

Στις 29 Νοεμβρίου 2019 ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του ΚΠΕ Βάμου να αναλάβουμε Δράση για την Κλιματική Κρίση. Διαβάσαμε ξανά την ιστορία της Χριστίνας στην Αόρατη Ομπρέλα. Φτιάξαμε τα μετάλλιά μας με αφορμή το παραμύθι. Τραγουδήσαμε σαν τη Χριστίνα το μήνυμα και το φτιάξαμε σε βίντεο.

3.12.2019

Προθώντας τον 11ο ΣΒΑ για Βιώσιμες Πόλεις, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, φτιάχνοντας τον κάδο μας για τη συλλογή πλαστικών καπακιών. Σκοπός μας είναι η ενίσχυση του Συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωή. 

28.11.2019

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και αναλάβαμε δράση! Η αποστολή μας ήταν να βρούμε ένα μέρος για να μπορεί να ζήσει η αρκούδα έπειτα από τις καταστροφές των δασών, εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ταξιδέψαμε σε πολλά οικοσυστήματα, γνωρίσαμε ζώα, όμως το καταλληλότερο μέρος για να ζήσει είναι τελικά το δάσος. Τι μπορούσε να κάνουμε; Καθαρίσαμε το Δάσος, φτιάξαμε ταμπέλες και αποχαιρετήσαμε την αρκούδα μας με αγάπη!

22.11.2019

Σε στόχο την ανάπτυξη του επιστημονικού γραμματισμού υποδεχτήκαμε την κα Δερμιτζάκη από το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου και υλοποιήσαμε τη δράση "Οι μικροί Αλχημιστές". Τα παιδιά βοήθησαν τον μικρό βασιλιά να ξαναβρεί το γέλιο του, και όλοι μαζί κάναμε ένα μικρό βήμα για τον 4ο ΣΒΑ για Ποιοτική Εκπαίδευση.

18.11.2019

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιου, και ειδικά ενάντια στην σεξουλική παρενόχληση και κακοποίηση, διαβάσαμε αρχικά την Ιστορία "Η Κίκο και το Χέρι" του Συμβουλίου της Ευρώπης, φτιάξαμε το δικό μας χέρι και παίξαμε με όσα επιτρέπονται ή όχι να κάνουμε μαζί. Επίσης, τραγουδήσαμε τον Κανόνα των Εσωρούχων και είδαμε το σποτάκι με την Κίκο και το Χέρι. Σαν προέκταση διαβάσαμε τα βιβλία "Δεν πάω πουθενά με ξένους" και "Το σώμα είναι δικό μου".

13.11.2019

Διαβάσαμε το βιβλίο της Κ. Αρμενιάκου "Η κυρά Δημοκρατία" και το συνδέσαμε με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Αφιερώσαμε ένα κόκκινο γαρίφαλο στους φοιτητές της 17ης Νοεμβρίου 1973. Η δράση στόχευε στην ενίσχυση της αξίας του θεσμού της Δημοκρατίας

13.11.2019

Με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου μιλήσαμε για τη Δημοκρατία. Στο δάσος έχουν εκλογές για να εκλέξουν αρχηγό. Τα παιδιά προτείνουν υποψήφιους και φτιάχνουμε το ψηφοδέλτιο. Μαθαίνουν την κάλπη, το παραβάν, την καταμέτρηση, τα αποτελέσματα... Ο νέος αρχηγός θα είναι για πάντα; Πόσο διαρκεί μία θητεία; Μαθαίνουμε το Δ της Δημοκρατίας και το μετασχηματίζουμε σε δεντράκια, κομμάτια τούρτας και ότι φανταζόμαστε!!

31.10.2019

Η διαχείριση συγκρουσεων είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση ηρεμίας στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Με οδηγό τη Χελώνα Ηρεμία από τον Κήπο των Συναισθημάτων (Κάντζου, Δαμηλάκη, Λαμπρινέα) φτιάξαμε το ποιηματάκι της: Η χελώνα Ηρεμία- που μετράει ως το 3, 1-2-3, και την ίδια χελώνα Ηρεμία με χάρτινο πιάτο. Παίζουμε τη χελώνα Ηρεμία με χαλαρή μουσική, πώς μαζέυεται στο καβούκι της προκειμένου να σκεφτεί ήρεμα και να δράσει, μετράμε 1-2-3 και βγαίνουμε από το καβούκι μας με φιλικό τρόπο. 

24.10.2019

Διαβάσαμε τα παραμύθια:

Πάουλ Φέρειπ, Ο Μικρός στρατιώτης

Τοντ Παρ, Το βιβλίο της Ειρήνης

Ντέιβιντ ΜακΚή, Οι Κατακτητές

Αριστοφάνη, Η Ειρήνη (διασκευή Ζαραμπούκα)

και σχεδιάσαμε το σύμβολο της Ειρήνης. Επίσης, εμπνευστήκαμε για το τι είναι Ειρήνη (όπως το να χαζεύεις το χιόνι...)

24.10.2019

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μάθαμε την Ειρήνη του Μ. Θεοδωράκη με την ερμηνεία της Β. Λέανδρος. Αχ Ειρήνη, ΕΛΑ στα παιδάκια... να ξεχάσουν πόλεμους πίκρες και φαρμάκια

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Άγιος Σύλλας
71500 Ηράκλειο