Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

31.10.2019

Η διαχείριση συγκρουσεων είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση ηρεμίας στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Με οδηγό τη Χελώνα Ηρεμία από τον Κήπο των Συναισθημάτων (Κάντζου, Δαμηλάκη, Λαμπρινέα) φτιάξαμε το ποιηματάκι της: Η χελώνα Ηρεμία- που μετράει ως το 3, 1-2-3, και την ίδια χελώνα Ηρεμία με χάρτινο πιάτο. Παίζουμε τη χελώνα Ηρεμία με χαλαρή μουσική, πώς μαζέυεται στο καβούκι της προκειμένου να σκεφτεί ήρεμα και να δράσει, μετράμε 1-2-3 και βγαίνουμε από το καβούκι μας με φιλικό τρόπο. 

24.10.2019

Διαβάσαμε τα παραμύθια:

Πάουλ Φέρειπ, Ο Μικρός στρατιώτης

Τοντ Παρ, Το βιβλίο της Ειρήνης

Ντέιβιντ ΜακΚή, Οι Κατακτητές

Αριστοφάνη, Η Ειρήνη (διασκευή Ζαραμπούκα)

και σχεδιάσαμε το σύμβολο της Ειρήνης. Επίσης, εμπνευστήκαμε για το τι είναι Ειρήνη (όπως το να χαζεύεις το χιόνι...)

24.10.2019

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μάθαμε την Ειρήνη του Μ. Θεοδωράκη με την ερμηνεία της Β. Λέανδρος. Αχ Ειρήνη, ΕΛΑ στα παιδάκια... να ξεχάσουν πόλεμους πίκρες και φαρμάκια

24.10.2019

Μια δραστηριότητα για την Ειρήνη, με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Τα παιδιά σχεδιάζουν το σύμβολο της ειρήνης σε ένα χαρτί και στις ρόδες, που κολλάμε σε ένα άδειο ρολό. Σχεδιάζουν ένα λουλούδι που στερεώνουμε με σύρμα. Το κανόνι της Ειρήνης βγάζει λουλούδια! Δίνουμε στα παιδιά μια μικρή μπαλίτσα και παίζουν σημάδι.

4.10.2019
Δημιουργία αφίσας ευαισθητοποίησης

Με την αφίσα ευαισθητοποίησης κινήθηκε σταδιακά η διδασκαλία στους πιθανούς λόγους πρόκλησης της τρύπας του όζοντος από ανθρώπινη δραστηριότητα και στις συνέπειες στους πάγους. 

2.10.2019
Πείραμα για το λιώσιμο των πάγων

Τι θα γίνει αν βάλω παγάκια στον ήλιο; Ποια παγάκια θα λιώσουν πρώτα; Αυτά που είναι κάτω από την ομπρέλα της γης; Τα παιδιά ήταν σίγουρα... Θέσαμε ερωτήσεις, διατυπώσαμε υποθέσεις, καταλήξαμε σε συμπεράσματα. Φυσικές Επιστήμες στο νηπιαγωγείο, μια απλή δραστηριότητα για το λιώσιμο των πάγων στο πλαίσιο δράσεων για το Κλίμα.

30.9.2019
Λέμε STOP στην ΚΛιματική Αλλαγή

Συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εβδομάδα για την Κλιματική Αλλαγή, φτιάξαμε τα σήματά μας για να διαδώσουμε το μήνυμά μας.

Διεύθυνση: 
Άγιος Σύλλας
71500 Ηράκλειο