Νηπιαγωγείο Καραβομύλου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2024
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
2022-2023
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Νερό
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

7.7.2023

Οι μελισσούλες μας επισκέπτονται συνεχώς. Δουλεύοντας εντατικά μαζί τους, κερδίσαμε ένα υπέροχο SILVER βραβείο από τα Education Leaders Awards 2023!

7.7.2023

Συγκομιδή όλο τον χρόνο: Φράουλες, μαρούλια, παντζάρια, βερίκοκα… Ποτισμένα και φροντισμένα με χαρά από χεράκια παιδικά, υπεύθυνα…

7.7.2023

15/6/2023: Η αφίσα μας για την Κλιματική Αλλαγή, που λειτούργησε και σας ένας νέος «Οικοκώδικας», κέρδισε το 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)! Πολύτιμες συμβουλές, χρήσιμες για όλους σχετικά με την Κλιματική αλλαγή, ζωγραφισμένες από τα χέρια των μαθητών. «Το κλίμα αλλάζει… Αλλάζω ζωή»!

7.7.2023

11/62023: Η λεβάντα του κήπου μοιράστηκε σε όλους για να αποθηκεύσουν οι μαμάδες τα χειμωνιάτικα ρούχα διώχνοντας τους σκώρους… οικολογικά!

7.7.2023

11/6/2023: Ιούνιος, ο μήνας του περιβάλλοντος! Αν και εμείς το φροντίζουμε όλο τον χρόνο, συμμετείχαμε στον καθαρισμό της παραλίας του Καραβόμυλου με τον Σύλλογο Γυναικών «η Καλλιπάτειρα». Μάθημα ζωής: Συνεργασία με όλους για το καλό του πλανήτη!

7.7.2023

9/6/2023: Ιούνιος, ο μήνας του σιταριού και του ψωμιού. Επίσκεψη σε φούρνο όπου μυρίσαμε εκτός από ψωμί και την παράδοση! Και μετά, επίσκεψη στο ΚΕΠ και κατόπιν στο Δημοτικό Σχολείο στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης. Επαφή με την Κοινότητα…

7.7.2023

25/5/2023: Οι λόγοι που ξεσπάει μια φωτιά/ μια πυρκαγιά, οι διαφορετικοί τρόποι για να σβήσει αλλά και η πραγματική χρήση της μάνικας, έκαναν τη σημερινή μέρα αξέχαστη για τους μικρούς μαθητές. Εξαιρετική η υπομονή και η μεταδοτικότητα των πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Στυλίδας!

7.7.2023

24/5/2023: Τα άξια χεράκια σήμερα έκαναν σπουδαία πράγματα: κοσκίνισμα κομπόστ, φύτεμα ντομάτας και καρότου, μάζεμα παντζαριών και το πιο επιστημονικό: «Εγχείρηση» σε δυο λουλούδια όπου βρήκαν στο βάθος τον ύπερο και τα άγουρα σποράκια που περιμένουν την γύρη για να ετοιμαστούν και να δώσουν νέα φυτά. «Το σχολείο στη Φύση» και «η Φύση στο σχολείο»…

 

7.7.2023

23/5/2023: Για σήμερα «μυρίσαμε» θάλασσα. Στα πλαίσια του προγράμματος «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι μικροί μαθητές γέμισαν γνώσεις: ασφαλής συμπεριφορά στη θάλασσα και την παραλία, ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας. Γιατί… Το ΝΕΡΟ είναι ΧΑΡΑ!

7.7.2023

18/5/2023: Σήμερα, ημέρα Κομπόστ. Ο «Κομποστίνος» μας πρόσφερε κομπόστ από τις φλούδες των φρούτων και των λαχανικών που τον είχαμε «ταΐσει» μαζί με τους γονείς. Βρήκαμε δεκατέσσερις (!) αποικοδομητές/ φίλους/ συνεργάτες που τους ξαναρίξαμε στο βαρέλι.

Σελίδες

Το Νηπιαγωγείο διαθέτει μεγάλη αυλή, κάθε γωνιά της οποίας προσφέρεται για μια περιβαλλοντική δράση. Η μάθηση των παιδιών επιδιώκεται και επιτυγχάνεται συχνά μέσω βιωματικών δράσεων και υλικών που συλλέγονται από τη φύση (πχ σαλιγκάρια, φυτά από τον κήπο, κοχύλια από την κοντινή παραλία κλπ). Η δημιουργία του σχολικού κήπου έγινε το 2011. Έκτοτε κάθε χρόνο προστίθεται μια νέα δράση, διατηρώντας όμως τις προηγούμενες. Υπάρχουν: βαρέλι συλλογής τηγανελαίων με χαρακτηριστικά ανθρώπου, το οποίο οι μαθητές θεωρούν φίλο τους (ο Λαδένιος) και το οποίο γεμίζουν σιγά σιγά μαζί με τους γονείς, σχολικός κήπος όπου φυτεύονται εποχιακά λαχανικά και μυρωδικά, κυρίως όμως λουλούδια που ευνοούν τις μέλισσες, κάποιες φορές με σπόρους από την κοινότητα Peliti, Κομποστοποιητής (ο Κομποστίνος), επίσης με χαρακτηριστικά προσώπου, με τη βοήθεια του οποίου γίνεται η γνωριμία των μαθητών με τους αποικοδομητές και επιτυγχάνεται η συχνή κατανάλωση φρούτων στο νηπιαγωγείο, τέσσερα δέντρα, ένα για κάθε εποχή για την υποστήριξη κατανάλωσης εποχιακών προϊόντων, μια ελιά ως τοπικό προϊόν, 6 ξύλινα σπιτάκια για φιλοξενία και καθημερινό τάισμα πολλών πουλιών από τους μαθητές που ευνοεί εκτός από την φροντίδα και την παρατήρησή τους. Το Νηπιαγωγείο βραβεύτηκε από τα Education Leaders Awards το 2019 με Silver Βραβείο στην κατηγορία "Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης" με το πρόγραμμα "Ενεργός πολίτης ετών 4+". Επίσης έλαβε από τα Bravo Schools 2021 Διάκριση Ενεργοποίησης Κοινού με τη συμμετοχή "Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης μέσα από Δράσεις Συνεργασίας" (καθώς όλες οι Δράσεις μας στηρίζονται σε και υλοποιούνται με την συμμετοχή μαθητών, γονέων, συγγενών, συμπολιτών και φορέων της τοπικής κοινωνίας) και εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Διεύθυνση: 
Καραβόμυλος
35300 Στυλίδα