Νηπιαγωγείο Πηλίου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2020
Θέματα: 
2020-2021
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2021-2022
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2022-2023
Σχολική Αυλή
2023-2024
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές

Τα νέα του Σχολείου μας

10.7.2023

Συνεχίζουμε να φυτεύουμε στην αυλή μας!

10.7.2023

Τα αρωματικά φυτά μας καθώς και τα βότανα μεγαλώνουν στην αυλή μας!

9.7.2023

Η Ημέρα Υπαίθριας Τάξης είναι ένα παγκόσμιο κίνημα για να εμπνεύσει και να γιορτάσει το παιχνίδι και τη μάθηση στην ύπαιθρο, στο σπίτι και στο σχολείο. Την ίδια την Ημέρα της Υπαίθριας Τάξης, η οποία έχει δύο ημερομηνίες κάθε χρόνο, οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν με μια ειδική ημέρα στην ύπαιθρο για την τάξη τους. Γιορτάσαμε και εμείς στις 18 Μαίου. Μία μέρα αποκλειστικά στην αυλή μας με υπέροχες δράσεις!

9.7.2023

 Με τη βοήθεια ενός τοπικού ζωγράφου,  ένας πίνακας της Carla Gerard  ομορφαίνει τον εξωτερικό τοίχο μεταφέροντας μηνύματα τέχνης στους μικρούς μαθητές/ριες.

9.7.2023

Με τη βοήθεια των γονέων και της τοπικής κοινωνίας διαμορφώσαμε και αναβαθμίσαμε αισθητικά και παιδαγωγικά την σχολική μας αυλή

Δημιουργήσαμε  νέα και συντηρήσαμε τα ήδη υπάρχοντα επιδαπέδια παιχνίδια , ώστε τα παιδιά΄ να χρησιμοποιούν δημιουργικά το διάλειμμά τους.(Αλφάβητο,  Κουτσό, Πύραυλος αντίστροφης μέτρησης κλπ)

9.7.2023

Δημιουργήσαμε αφίσες με μηνύματα για τον πλανήτη και τη σωτηρία του, τις οποίες τοποθετήσαμε στην αυλή μας και στα κάγκελα του σχολείου μας με στόχο την αφύπνιση και τον προβληματισμό των επισκεπτών .

9.7.2023

Το σχολείο μας συνεργάστηκε με την ActionAid και το Κινητό σχολείο του δάσους. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν δράσεις στην αυλή μας : παιχνίδια, φυτέματα, κατασκευές για το δάσος κλπ

8.7.2023

Στα πλαίσια της δημιουργίας μιας οικολογικής αυλής, σε συνεργασία με τους γονείς των παιδιών κατασκευάσαμε ταΐστρες με ανακυκλώσιμα υλικά, τις οποίες  τοποθετήσαμε στα δέντρα της αυλής μας και τοποθετήσαμε σπόρους για τους φτερωτούς επισκέπτες μας.

8.7.2023

 Καθ ’ολη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς λειτουργούσε ο κομποστοποιητής μας στον οποίο οι μικροί μαθητές/ριες τοποθετούσαν τις φλούδες κλπ από το φαγητό τους. Σ’ αυτή τη δράση εμπλέξαμε και τους γονείς οι οποίοι στο σπίτι έκαναν συλλογή υλικών και τα έφερναν στον κομποστοποιητή.

8.7.2023

-Υιοθετήσαμε ένα δέντρο στην αυλή μας(ελιά) και υποσχεθήκαμε να την φροντίζουμε, να την αγαπάμε και να την προσέχουμε. Με την βοήθεια της τέχνης φτιάξαμε κύκλους του Kandinsky  στους οποίους γράψαμε τις υποσχέσεις και τα μηνύματά  μας. Στολίσαμε το αγαπημένο μας δέντρο

Σελίδες

Το σχολείο μας  βρίκεται στο Πήλι της Έύβοιας.Είναι ένα όμορφο χωριό κοντά στη θάλασσα .Ζούμε και μαθαίνουμε στη φύση!

Διεύθυνση: 
ΠΗΛΙ
34004 ΠΗΛΙΟΥ