ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΗΣ ΣΥΡΟΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2020
Θέματα: 
2020-2021
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

16.6.2021

Λίγο χούμο από κομποστοποιητή ενόςμαθητή, έφτασε στο νηπιαγωγείο και φυσικά έγινε αντικείμενο μελέτης και έρευνας από τους μικρούς μας μαθητές. Μύρισαν , άγγιξαν, ανακάτεψαν και είδαν τα ειδικά σκουληκάκια που εργάζονται για την αποσύνθεση των οργανικών απορριμάτων.

16.6.2021

Το μελισσάκι BeeBot,  ήρθε στα σχολείο μας και έπαιξε με τα παιδιά. Εκτελούσε εντολές που της έδιναν. Πήγε και πέταξε πλαστικά μπουκάλια, χαρτί , γυάλινα δοχεία στον κάδο ανακύκλωσης περνώντας από εμπόδια και διασκεδάζοντας τους μικρούς της φίλους.

9.6.2021

Τα παιδιά φέρνουν στο σχολείο "ανακυκλώσιμα υλικά" συσκευασίες, γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, κονσέρβες και κουτιά από αναψυκτικά. Μέσα από τη δραματοποίηση και το παιχνίδι ρόλων τα διαχώρισαν ανάλογα με το υλικό τους .

7.6.2021

Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά και δημιούργησαν με χαρτοκολλητική  μια αφίσα για το θαλάσσιο περιβάλλον.  Έγραψαν μηνύματα όπως:

"Λέμε ΟΧΙ στη ρύπανση της θάλασσας", "Τα ψάρια φτάνουν για όλους, αρκεί να τα ψαρεύουμε με μέτρο", "SOS Ο Ιππόκαμπος, η φώκια, το σφουγγάρι κινδυνεύουν. Ας δράσουμε", "Το καλύτερο δώρο για τη Γη είναι να την προστατεύουμε και να την αγαπάμε"

 

24.5.2021

Το Πάνινο Παιχνίδι της ΜΟΜ: Εγώ και η Παρέα μου, με τις εικόνες, το πανό και το κουίζ  μας έδωσε την ευκαιρία για ψυχαγωγία, ομαδικότητα, απόκτηση γνώσεων και μεγαλύτερη εξοικείωση με τους θαλάσσιους οργανισμούς.

24.5.2021

Τα παιδιά "συναντούν" τη φώκια Μονάχους ,τις θαλάσσιες ανεμώνες, τους αστερίες, τους αχινούς, τον ιππόκαμπο , την πίνα, το λευκό κρινάκι, το χταπόδι, τα λιβάδια Ποσειδωνίας, τα σφουγγάρια και τόσους άλλους οργανισμούς που ζουν στις θάλασσές μας. Άκουσαν και αναγνώρισαν τους ήχους της θάλασσας, ευαισθητοποιήθηκαν, αφύπνισαν την αίσθηση της ακοής και ανάπτυξαν την παρατηρητικότητά τους, Έμαθαν για την ηχορύπανση στη θάλασσα και κατανόησαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια θηλαστικά εξαιτίας της ηχορύπανσης.

Χρησιμοποιήσαμε το υπέροχο Υλικό από τη Βαλίτσα της ΜΟΜ

19.4.2021

Οι μαθητές μας , νήπια και προνήπια, κατασκεύασαν από άχρηστο υλικό που υπάρχει στο σπίτι (ρολά χαρτιού υγείας, καπάκια, μπατονέτεσ, καραμελόχαρτα, φίλτρα καφέ και άλλα) έναν ανοιξιάτικο κήπο

1.4.2021

Το δάσος πηγή ζωής. Οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν και κατανόησαν την σημασία του δάσους για τη ζωή των ανθρώπων, "ταξίδεψαν διαδικτυακά " στα μεγάλα δάση του πλανήτη μας, εντόπισαν τα δάση της πατρίδας μας και μίλησαν για τις εμπειρίες τους . Με πολλή χαρά συγκέντρωσαν το υλικό τους φυσικό και άχρηστο υλικό για να ετοιμάσει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους από τα παράθυρα της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης το δικό του δάσος.

Σελίδες

Το Νηπιαγωγείο Βάρης Σύρου, αποτελείται από 2 πρωινά τμήματα και ένα ολοήμερο. Έχει δυναμικότητα 30 μαθητών. Βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία της Βάρης, πάνω σε λόφο με όμορφη θέα στη θάλασσα.

Τη σχολική χρονιά 2020-21 ασχολούμαστε με την κλιματική αλλαγή, καθώς "τρέχει πρόγραμμα ERASMUS+" με θέμα:"Children in action against climate change.Let children open to the world"

Διεύθυνση: 
ΣΤΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
πλατεια Παναχράντου Βάρη
84100 ΒΑΡΗ ΣΥΡΟΣ