Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2015
Θέματα: 
2015-2016
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα

Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Το Δημοτικό σχολείο μας φέτος αποφάσισε να κάνει την αλλαγή και να προσπαθήσει να μπεί στη λίστα των οικολογικών σχολείων.

Η Δ τάξη οι μαθητες εχει ήδη δημιουργήσει περιβαλλοντική επιτροπή με τη συμμετοχή 4 μαθητών εκλεγμενων απο την τάξη, την υπεύθυνη δασκάλα, την διευθυντρια του σχολειο, ενα μέλος του συλλογου γονεων και κηδεμόνων και της κοινότητας μας.

Σε πρώτο στάδιο οι μαθητές αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον τομέμα τησ ανακύκλωσης. Οι ίδιοι οι μαθητέσ απο πέρυσι ειχαν ηδη ενδιαφερθεί και συλλέξει μια μεγάλη ποσοτητα πλαστικών καπακιών(8μεγάλεσ μαυρεσ σακούλες), έτσι φέτος με το που συζητήθηκε μεσα στην ταξη αμέσως ηταν έτοιμοι για δράση. Μέχρι στιγμής έχουν ηδη επεξεργαστεί το χώρο του σχολείου και έχουν δημιουργήσει ερωτηματολογια για τουσ μαθητές και έχουν πάρει συνέντευεισ απο το εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διευθυντρια καιτην υπε΄υθυνη καθαριότητας του σχολείου μας. Συνεπως εχουν βγάλει τα πρώτα αποτελέσματα που παρουσιάζουν την εικόνα του σχολείου μας και το ποσοστο σπαταλης και ανακύκλωσης. Εν συνεχεία έχουν μελετήσει παραδείγματα ανακύκλωσης στο 1/3 των Ευρωπαικων χωρών και τη θέση της Ευρωπαικής Ενωσης σε αυτο το παγκόσμιο πρόβλημα. Βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας της σχολικής τους οικολογικής εφημερίδας και στη συγγραφης αλληλογραφίας-επικοικωνιας με τον Δήμο ωστε να αποκτήσουμε εγχρωμους κάδουσ ανακύκλωσης και κομποστ.Στον ερχόμενο καιρο οι μαθητεσ θα μελετήσουν και θα προσπαθήσουν να βρούν επιπλέον τροπους (περαν της εφημερίδας) ώστε να παρακινήσουν ολη τη σχολική μονάδα και να πετύχουν το μεγιστο ποσοσστο δυνατής ανακύκλωσης.

Η εφημερίδα μας και εποπτικό υλικό θα αναρτουμε και στην ιστοσελίδα της τάξης μας

Σε δεύτερο στάδιο θα ασχοληθούμε με το κομμάτι της σχολικής αυλής, δημιουργώντας τον δικό μας κήπο και φροντιζοντας την αναζωογόνηση του τοπίου μας. Εχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια εκπαιδευτική επίσκεψη οπου μελετήσαμε πως γινόμαστε μικροι γεωργοι και στισ 25/2 παιρνουμε μέρος στην αναδάσωση του Πεντελικού όρους.

 

Διεύθυνση: 
Δεκελείας & Φασιδέρη
14578 Εκάλη