πρωτοβαδίσματα

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ

Τα νέα του Σχολείου μας

29.6.2021

Καμπάνια ενημερωσης γονέων για την πολιτική του σχολείου μας ωστε  να μειωθούν τα πλαστικά μιας χρήσης .

1.Χρησιμοποίούμε επαναχρησιμοποιήσιμες υφασμάτινες  τσάντες  αντί των πλαστικών .

2. Χρησιμοποίούμε επαναχρησιμοποιούμενη φιάλη νερού (παγούρι) για να μειώσουμε την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού σε πλαστικό μπουκάλι.

3.Μεταφέρούμε το σνακ μας και τα άλλα γεύματα σε ένα δοχείο που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

4. Σταματήσαμε εντελώς  την χρήση σε πλαστικά καλαμάκια

 

29.6.2021
Οι περισσότερες μπαταρίες κατασκευάζονται από επικίνδυνα βαρέα μέταλλα, μερικά εκ των οποίων είναι τοξικά ή/και καρκινογόνα και διαβρωτικά οξέα.  Σαν αποτέλεσμα, αν πετάξουμε τις μπαταρίες στα σκουπίδια, θα υπάρξουν επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία μας. Γι’ αυτό ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ!

Που καταλήγουν οι μπαταρίες όταν δεν ανακυκλώνονται ;Το ήξερες ότι οι μπαταρίες όταν δεν ανακυκλώνονται, αλλά πετιούνται στα σκουπίδια, μπορεί να καταλήξουν στο πιάτο μας; Οι μαθητες του νηπιαγωγείου γνωρισαν το «ταξίδι» της μπαταρίας όταν δεν ανακυκλώνεται και αντιλήφθηκαν την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης μπαταριών.

Τα Πρωτοβαδίσματα είναι ένα σχολείο που εφαρμόζει τις αρχές της Μοντεσσοριανής παιδαγωγικής.

Το Παιδί με σεβασμό ενθαρρύνεται να δοκιμάσει νέες δεξιότητες και να μάθει πιο εύκολα δουλεύοντας για τον εαυτό του .Η μεγάλη παιδαγωγός Μ. Μοντεσσόρι μας δίδαξε ότι, όταν ένα παιδί νιώθει ότι το σέβονται και το θεωρούν ικανό , αναπτύσσει μεγαλύτερο επίπεδο συναισθηματικής ευεξίας από ένα παιδί το οποίο απλώς το υπεραγαπούν.

Υποστηρίζουμε ότι η επιτυχία στο σχολείο είναι άμεσα συνδεδεμένη με το βαθμό στον οποίο τα παιδιά πιστεύουν ότι είναι ικανά και ανεξάρτητα ανθρώπινα όντα. Όταν τα παιδιά κατακτήσουν ένα σημαντικό βαθμό ανεξαρτησίας , θέτουν τις βάσεις για καλές συνήθειες εργασίας, αυτοπειθαρχούν και αναπτύσσουν το αίσθημα της ατομικής ευθύνης.

Η οικολογία είναι σημαντική αξία στην παιδαγωγική μας διαδικασία.

Διεύθυνση: 
πατρών 3-5
10444 Αθήνα