η επιστολή προς το τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Δήμου Αχαρνών

Αγαπητοί κύριοι/κυρίες,

Καλή σας ημέρα.

Είμαστε 23 μαθητές του ΣΤ2 τμήματος στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (Θεαγένους και Λευκάδος). Γι’ αυτό το σχολικό έτος η τάξη μας αποφάσισε να συμμετέχει στο πρόγραμμα «Φύση Χωρίς Σκουπίδια». Είναι ένα πολύ ωραίο και χρήσιμο πρόγραμμα: όχι μόνον διασκεδάζεις αλλά βοηθάς το περιβάλλον να είναι καθαρό κι υγιές, ώστε να μεγαλώσουμε εμείς τα παιδιά σωστά.

Κάθε πρωί οι περισσότεροι από εμάς φτάνουμε στο σχολείο περνώντας από τον μικρό πεζόδρομο που ξεκινά από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται να κλείνουμε τη μύτη μας ή να πηδάμε πάνω από τα μικρά αντικείμενα που πετάνε οι περαστικοί αριστερά και δεξιά στον πεζόδρομο. Το θέαμα είναι πολύ άσχημο. Το ίδιο συμβαίνει και τη μικρή αλάνα που είναι στο πλάι του σχολείου μας. Βλέπετε, δεν έχουν υπομονή να το κρατήσουν, μέχρι να φτάσουν στους κάδους που είναι ακριβώς στη γωνία του σχολείου, τους βαραίνει και πρέπει οπωσδήποτε να το πετάξουν όπου βρουν.

Έτσι, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραία ιδέα να γίνουμε «νονοί και νονές» στον μικρό πεζόδρομο και τη μικρή αλάνα: όχι μόνο να τα καθαρίσουμε αλλά και να βρούμε τρόπο να τα κρατήσουμε καθαρά, να τα «ομορφύνουμε» και να μάθουμε και τους υπόλοιπους συμμαθητές μας να κάνουν το ίδιο. Επειδή η μαμά μας μάς λέει ότι «από μικρός μαθαίνεις τρόπους», προτείναμε στα πρωτάκια από το Α2 τμήμα να μας βοηθήσουν. Το άκουσαν και τα καλά μας τεταρτάκια και θα έρθουν στην ομάδα μας κι αυτά.

Θέλουμε, λοιπόν, να σας ζητήσουμε πολύ ευγενικά, αν μπορείτε, να μας δώσετε 5 μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών και χοντρά γάντια για να μαζέψουμε τα σκουπίδια. Τα γάντια υποσχόμαστε ότι θα σας τα επιστρέψουμε, μόλις τελειώσουμε την καθαριότητα. Τις σακούλες θα μπορούσατε να μας τις χαρίσετε;

Επίσης, παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα καλαθάκι απορριμμάτων στον πεζόδρομο. Έτσι, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να τοποθετήσετε ένα ή περισσότερα καλαθάκια, ώστε να μην έχουν καμιά δικαιολογία οι περαστικοί να πετάνε τα σκουπίδια του κάτω.

 

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας να μας ακούσετε κι ελπίζουμε να μας βοηθήσετε.

Με εκτίμηση,

Όλοι εμείς οι μαθητές του Στ2, τα πρωτάκια του Α2 και οι εθελοντές τεταρτάκια μας.

 

Υ.Γ.: Αν δε μπορέσετε να μας στείλετε τα γάντια και τις σακούλες σκουπιδιών, μπορούμε εμείς να έρθουμε να τα πάρουμε. Θα στείλουμε κάποιον από τους γονείς μας. Είναι εθελοντές κι εκείνοι όπως εμείς. 

Συγγραφέας: 
tina_mellos