ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LITTER LESS 4ου Δημοτικου Παλλήνης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

LITTER LESS ( ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΠΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ).ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΥΛΗ 

 

Το σχολείο μας  για πρώτη φορά φέτος έγινε μέλος της ομάδας «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με το πρόγραμμα Litter Less. Τα προγράμματα αυτά έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν του μαθητές μας ώστε να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Αρχίζοντας από το πρώτο βήμα που είναι να κρατάμε  την αυλή του σχολείου μας ΚΑΘΑΡΗ , πηγαίνουμε στη 2η νφάση που είναι η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΥΛΗ.   Έτσι δημιουργήσαμε εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα με το όνομα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ 4ου – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΛΥΚΟΙ» από τους μαθητές των Ε΄&ΣΤ΄ τάξεων . Για να ενεργοποιήσουμε περισσότερο το ενδιαφέρον των μαθητών μας για το περιβάλλον επισκεφτήκαμε στις 6/11/2014  με τις τάξεις Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις , το περιβαλλοντικό κέντρο Κλειτορείας – Ακράτας και παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Λίμνη Τσιβλού  και εκεί κάναμε και την πανηγυρική έναρξη των προγραμμάτων.  Αφού αναλύσαμε τους στόχους και τους τρόπους με τους οποίους θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα  φτιάξαμε μαζί με τους μαθητές μας τους κανόνες συμμετοχής στην περιβαλλοντική  ομάδα που είναι ο εθελοντισμός , η ουσιαστική συμμετοχή και προσφορά και η διάδοση της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ.

Στο τέλος τα παιδιά σχημάτισαν με τα σώματα τους στις όχθες της Λίμνης Τσιβλού τις λέξεις LITTER LESS και επιστρέψαμε κουβεντιάζοντας τρόπους με τους οποίους θα πραγματοποιούσαμε τα προγράμματα μας. Από την ημέρα εκείνη το πρώτο θέμα συζήτησης και ενασχόλησης όλου του σχολείου είναι  προτάσεις και δράσεις πάνω στα  περιβαλλοντικά προβλήματα του σχολείου μας.

Για τις δράσεις αυτές θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα προγράμματα  LITEER LESS ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΥΛΗ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συγγραφέας: 
Simos Antoniou