4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
Έτος Εγγραφής: 
2014
Θέματα: 
2014-2015
Απορρίμματα
Litter Less
2016-2017
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Litter Less

Τα νέα του Σχολείου μας

7.6.2016

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από την Περιβαλλοντική Ομάδα του 4ου Δ.Σ.Παλλήνης

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε την θεατρική παράσταση « Είμαι η Κοκκινοσκουφίτσα και κάνω ό,τι μου αρέσει»

Η παρουσίαση έγινε στις 5-6-2016 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος στην αίθουσα του σχολείου μας.

Το παραμύθι,  που έχει οικολογικά μηνύματα,  στοχεύει μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση να αναπτύξει την οικολογική συνείδηση των μικρών μαθητών μας.

15.5.2016

(Το κείμενο ειναι απο την ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα και αναφέρεται στην επίσκεψή μας στο σχολείο του. Τους ευχαριστούμε για όλα και τους υποσχόμαστε ότι η "αδελφοποίηση"  θα συνεχιστεί και θα μεγαλώσει. )

15.5.2016

Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΟΚΗΠΟΣ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄ και Ε΄ μαζί με τους  υπεύθυνους δασκάλους της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας αποφάσισαν να φτιάξουν για 1η φορά στο σχολείο μας λαχανόκηπο.

Μαρούλια , ρόκα , κρεμμυδάκια , καρότα, σέλινο , μαϊντανός και άνηθος γέμισαν το καινούργιο μας παρτέρι.

24.1.2016

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΤΑΞΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ.

 

24.1.2016

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΈΣ ΣΥΝΉΘΕΙΕΣ , ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

23.1.2016

Στις 23/12/15 οι μαθητές της περιβαλλοντικής μας ομάδας έφτιαξαν έργα με θέμα εμπνευσμένα από το litter less. Πήραν υλικά από τα σκουπίδια της ανακύκλωσης , τα καθάρισαν και έφτιαξαν ημερολόγια και τελάρα «ζωγραφικής» με το σύνθημα «litter less- 2016 ευχές». Τα έργα αυτά πουλήθηκαν στο χριστουγεννιάτικο  παζάρι που έγινε μαζί με τον σύλλογο γονέων του σχολείου μας.

23.1.2016

ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ.

Τον τελευταίο χρόνο, εκτός από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης που έχουμε τοποθετήσει στην αυλή, έχουμε φροντίσει να τοποθετήσουμε και μεγάλους σάκους, στους οποίους οι μαθητές μας συγκεντρώνουν τα πλαστικά καπάκια από τα  μπουκάλια που χρησιμοποιούν  στο σχολείο και στο σπίτι τους . Από τα πλαστικά αυτά καπάκια φτιάξαμε δύο τεράστιους πίνακες «ζωγραφικής» 3μ Χ1,5 μ.  Τα έργα αυτά τα έφτιαξαν οι μαθητές όλων των τάξεων και διακοσμούν πλέον τους πάνω από τις βρύσες τοίχους του σχολείου μας. 

17.1.2016
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα στις 27/9/2015 η περιβαλλοντική ομάδα  μαζί με τους γονείς τους  έβαψαν την αυλή του σχολείου μας . Οι μαθητές μας έσβησαν όλη την "ασχήμια", που υπήρχε στους τοίχους,  και ζωγράφισαν όμορφες αθλητικές παραστάσεις . Τα χρήματα που χρειάστηκαν για το βάψιμο τα είχαν μαζέψει τα παιδιά από το περσινό χριστουγεννιάτικο παζάρι που είχε κάνει η περιβαλλοντική ομάδα. 

12.5.2015

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΥΛΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Α. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ

Γενικός σκοπός του προγράμματος «Πράσινη Αυλή» είναι να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει ολόκληρη τη σχολική κοινότητα σε δράσεις σχετικές με το περιβάλλον, αφού η αυλή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του σχολικού περιβάλλοντος. Η σχολική αυλή, λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα ώστε οι μαθητές  :

29.1.2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LITTER LESS (Διαχείριση Σκουπιδιών στη Αυλή)

 

Το πρόγραμμα  LITTER LESS (Διαχείριση Σκουπιδιών στη Αυλή) μας απασχόλησε αρκετά σαν περιβαλλοντική ομάδα προσπαθώντας να βρούμε ελκυστικές πρακτικές , ώστε οι μαθητές  να κινητοποιούνται εθελοντικά. Θέλαμε από τη μία να μάθουν να μην  πετάνε τα σκουπίδια τους στην αυλή και από την άλλη να μαζεύουν μόνα τους  αυτά που υπάρχουν,  χωρίς τον καθημερινό έλεγχο

Έτσι σκεφτήκαμε να φτιάξουμε  το πρόγραμμα σε μορφή παιχνιδιού.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Λεονταρίου
15351 Παλλήνη