ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ-Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ

Παντρέψαμε το πρόγραμμα των Οικολογικών Σχολείων με την εβδομάδα “let’s do it Greece” σε μια καταπληκτική βιωματική δράση , την οποία χάρηκαν πολύ ,μικροί και μεγάλοι!

Όλα τα παιδιά του σχολείου έφεραν από ένα γλαστράκι .Στα χέρια τους κρατούσαν  τσαπάκια και φτυαράκια -που είχαμε ήδη παραγγείλει για αυτό το σκοπό. Καλέσαμε τους γονείς στις 10 το πρωί να έρθουν με τα δεντράκια τους και τις τσάπες τους και η δεντροφύτευση ξεκίνησε!

Οι μπαμπάδες ξεχορτάριαζαν ,οι μαμάδες με τη Δευτέρα τάξη φύτευαν τα καλλωπιστικά φυτά στην πρόσοψη του σχολείου. Η  Τετάρτη τάξη φύτευε τα βότανα στην πίσω πλευρά του σχολείου. Η έκτη τάξη φύτευε τους 40 βολβούς που μας δώρισαν οι γεωπόνοι στη δυτική πλευρά του σχολείου, η Τρίτη τάξη φύτευε στα κυπελλάκια τους σπόρους, οι οποίοι θα μεταφυτευτούν σε ένα μήνα περίπου. Οι παππούδες και οι μπαμπάδες φύτευαν τα δέντρα στην πίσω πλευρά του σχολείου παρέα με την Πέμπτη τάξη.

Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό,τα παιδιά και οι μεγάλοι αγκάλιασαν αυτή τη δράση με ενθουσιασμό!Ήταν μια πανηγυρική μέρα!

Συγγραφέας: 
Όλγα