Δημοτικό Σχολείο Καρδάμαινας

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2014
Θέματα: 
2014-2015
Φύση και βιοποικιλότητα
2015-2016
Σχολική Αυλή
Litter Less
2016-2017
Αειφόρο Σχολείο
2017-2018
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2018-2019
Νερό
Ενέργεια
Θάλασσες και Ακτές

Τα νέα του Σχολείου μας

14.11.2017

Φτιάξαμε δύο παραμύθια για την ανακύκλωση.

10.11.2017

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΓΛΑΣΤΡΑΣ

 

Η  Γ΄ τάξη έκανε έναν διαγωνισμό ‘Η πιο πρωτότυπη ανακυκλώσιμη γλάστρα’ στα πλαίσια του προγράμματος «Η ανακύκλωση στον σύγχρονο κόσμο» .

Οι μαθητές με πρωτότυπα , ανακυκλώσιμα υλικά έφτιαξαν γλάστρες με πολλή φαντασία και μεράκι.

Έπειτα έγινε ψηφοφορία και βγήκαν οι 3 πιο πρωτότυπες ανακυκλώσιμες γλάστρες , στις οποίες απονείμαμε βραβεία.

18.4.2016

-Ελιά, η ευλογημένη (ζωγραφισμένη με πινέλα)

- Η μασκότ της ανακύκλωσης με ετικέτες-λεζάντες για την ανακύκλωση

- Μήνυμα για το νερό με πλαστκά καπάκια.

18.4.2016

Τα παιδιά μέσα από τα ερωτηματολόγια -που μοιράστηκαν στις αρχές της σχολικής χρονιάς-εντόπισαν όλα τα προβλήματα:

- Δεν υπάρχουν αρκετοί κλειστοί κάδοι σκουπιδιών,με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να παρασύρονται από τους δυνατούς ανέμους.(Προμηθευτήκαμε 7 κλειστούς κάδους)

-Δεν υπήρχε κάδος ανακύκλωσης.( Προμηθευτήκαμε κάδο ανακύκλωσης από τον δήμο)

-Καμία τάξη δε συμμετείχε σε πρόγραμμα ανακύκλωσης.(Όλες οι τάξεις του σχολείου, από την Α -ΣΤ, συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ''litter less'' και μάλιστα, ζυγίζεται το χαρτί)

15.4.2016

Στο σχολείο μας ήρθε και η Δημοτική Τηλεόραση της Κω και απαθανάτισε όλες τις δραστηριότητές μας! Κάτοικοι όλου του νησιού ενημερώθηκαν για την αγάπη μας προς το περιβάλλον και για τους τρόπους που διασφαλίζουμε ένα μέλλον περισσότερο βιοτικό-αειφορικό. Το βίντεο βρίσκεται στην παρακάτω σελίδα:

https://www.youtube.com/watch?v=ZmIVTDbqmqc

15.4.2016

Παντρέψαμε το πρόγραμμα των Οικολογικών Σχολείων με την εβδομάδα “let’s do it Greece” σε μια καταπληκτική βιωματική δράση , την οποία χάρηκαν πολύ ,μικροί και μεγάλοι!

Όλα τα παιδιά του σχολείου έφεραν από ένα γλαστράκι .Στα χέρια τους κρατούσαν  τσαπάκια και φτυαράκια -που είχαμε ήδη παραγγείλει για αυτό το σκοπό. Καλέσαμε τους γονείς στις 10 το πρωί να έρθουν με τα δεντράκια τους και τις τσάπες τους και η δεντροφύτευση ξεκίνησε!

15.4.2016

Εργάτες του Δήμου ,πριν ξεκινήσουμε τη δεντροφύτευση ,προετοίμασαν το έδαφος. Έσκαψαν το χώμα και ξεχορτάριασαν.Μάλιστα ,ο ίδιος ο πρόεδρος της Κοινότητας πότισε  το χώμα , για να μαλακώσει, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους μας .Τέλος, φέραμε από τα σπίτια μας λογιών λογιών λουλούδια,βότανα, δέντρα,κάνοντας μια γενναία αρχή για αυτό που πρόκειτα να ακολουθήσει!

15.4.2016

Επισκεφτήκαμε τους γεωπόνους για να μας ενημερώσουν τι φυτά θα μπορούσαμε να βάλουμε στον περιβάλλοντα σχολικό χώρο, ώστε να αντέχουν στους δυνατούς βοριάδες και νοτιάδες και στο κλίμα του νησιού.

Οι γεωπόνοι υπήρξαν κατατοπιστικότατοι και προμηθευτήκαμε διάφορα είδη φυτών(αρωματικά βότανα όπως δεντρολίβανο, ρίγανη,  θυμάρι, λουίζα, μέντα, δυόσμο, βασιλικό κά. , καλλωπιστικά όπως γεράνια, κατηφέδες, καλαχόες, τριανταφυλλιές και δέντρα όπως κυπαρισσάκια, λεμονιές και πορτοκαλιές.)

15.4.2016

Σε όλους τους μαθητές του σχολείου μοιράστηκαν ερωτηματολόγια δύο τύπων.Στους μαθητές των Β,Γ΄,Δ τάξεων δόθηκαν ερωτήματα σχετικά με την αυλή.Στις μεγαλύτερες τάξεις τα θέματα αφορούσαν το νερό και την ανακύκλωση.

Τα παιδιά έδωσαν εξαιρετικές απαντήσεις και σημείωσαν όλα τα προβλήματα που έχει η σχολική μας αυλή.Συγχρόνως,αφουγκραστήκαμε τις επιθυμίες τους και θα προσπαθήσουμε να τις υλοποιήσουμε.(περισσότερα λουλούδια,βότανα και δέντρα, περισσότερα παιχνίδια, γήπεδο ποδοσφαίρου, λιγότερα σκουπίδια, προθυμία για ανακύκλωση)

21.2.2016

Προσπαθούσαμε να βρούμε έναν τρόπο για να προμηθευτούμε καρέκλες για τη νέα αίθουσα της βιβλιοθήκης μας....ώσπου ένας μαθητής έδωσε τη λύση ''Γιατί δε βάφουμε τις παλιές;"Τι καταπληκτική ιδέα! Αυτή η ιδέα υλοποιήθηκε από τις ταλαντούχες μαμάδες του σχολείου μας!

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Καρδάμαινα Κως
14565 Αττική